Avem bibliotecă, avem valoare

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 07 iulie 2012 36 afişări

Se poartă cartea, dar nu oricum, ci aşezată lângă multe alte cărţi cu care se armonizează la copertă, într-o bibliotecă impunătoare, pe măsura statutului social, scrie Wall Street Journal.

De câţiva ani încoace, oamenii cu un anumit nivel al veniturilor încep să se întoarcă spre cărţi, cărora doresc să le facă loc în casele lor, amenajând special încăperi destinate unei biblioteci. Mulţi ajung să aibă o bibliotecă mare, datorită cărţilor adunate de-a lungul timpului, iar atunci când îşi permit le alocă o încăpere din casa lor, pe care o folosesc ca loc de citit sau de relaxare, ori ca loc unde copiii lor îşi pot face temele pentru şcoală. Dar, cum nu toţi ştiu ce cărţi să aleagă, au apărut şi firme ce oferă servicii de alcătuire a unei biblioteci de cărţi valoroase şi chiar şi unele librării sau anticariate au personal angajat pentru asistat clienţii în alcătuirea unei colecţii.

Gusturile colecţionarilor variază: unii vor ca toate cărţile să fie îmbrăcate într-un material anume pentru aspect, alţii caută opere complete ale unor autori, iar alţii pun opere unor scriitori ca Jane Austen şi Charles Dickens alături de filozofii greci şi latini, în speranţa că vor reuşi să le trezească şi copiilor lor plăcerea pentru asemenea lecturi.

Există chiar şi companii care oferă servicii de îmbrăcat cărţi, pentru ca să aibă toate aceeaşi nuanţă şi material dorit de client. Şi au apărut şi arhivari sau bibliotecari calificaţi, care să catalogheze cărţile celor care le cer ajutorul şi apoi să aibă grijă de ele.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/avem-biblioteca-avem-valoare-9827301
9827301
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.