Antreprenorul care a văzut toată lumea vrea să facă bani dintr-un sport de care puţini au auzit

Autor: Cristina Roşca Postat la 15 martie 2013 1028 afişări

Pentru unii squash înseamnă dovleac, pentru alţii suc de fructe. Pentru pasionaţii de mişcare squash-ul este sportul de viteză,ce se joacă într-un spaţiu închis cu rachete de tenis şi care se luptă ca în 2016 să fie adăugat pe lista sporturilor olimpice. Pentru Daniel Grigorescu squash-ul reprezintă prima încercare în antreprenoriat.

Antreprenorul care a văzut toată lumea vrea să facă bani dintr-un sport de care puţini au auzit

Are 36 de ani, a văzut toată lumea, a studiat management financiar bancar, a lucrat în industria hotelieră şi acum conduce un lanţ de pizzerii cu afaceri de 5,8 milioane de lei anul trecut. Cea mai recentă pagină a biografiei sale vorbeşte şi despre deschiderea unui club de squash, în parteneriat cu un polonez.Prima dată a jucat squash acum câţiva ani în Polonia în timpul deplasărilor pe care le avea aici în interes de lucru. "La întoarcerea în România am continuat." În vara anului trecut s-a gândit să îşi deschidă propriul club, în parteneriat cu un manager din Polonia care supervizează activitatea Pizza Dominium în România.

Lanţul polonez de pizzerii Pizza Dominium a intrat pe piaţa locală în septembrie 2007, iar Daniel Grigorescu se află la conducere încă de la început.

Despre experienţa de a conduce o companie care abia se lansează pe piaţă el spunea anterior că a fost dificil, mai ales la început, când începea lucrul dis-de-dimineaţă şi ajungea acasă după miezul nopţii. L-a ajutat însă faptul că timp de nouă ani a lucrat pe vase de croazieră, unde muncea şi câte 14 ore pe zi, uneori şapte zile pe săptămână. Aşa a ajuns să vadă toată lumea şi să cunoască foarte mulţi oameni. Printre locurile sale preferate din lume se numără Ushuaia - cel mai sudic oraş al lumii, Saint Marteen şi Alaska, unde a mers la pescuit de somon.

De-a lungul acestor nouă ani a făcut cursuri de barman, ospătar, somelier şi de asemenea şi-a luat un brevet în turism. A pornit de jos şi a ajuns la nivel de middle management. "Este un bagaj de cunoştinţe pe care greu îl acumulezi altfel."A început să lucreze pe vase de croazieră deşi studiase management financiar bancar. S-a întors în România după ce s-a căsătorit şi a rămas aici.

Astăzi el conduce un business de cinci localuri cu afaceri de 5,8 milioane de lei (1,3 milioane de euro) anul trecut. Înainte de Pizza Dominium a lucrat pentru fostul Hotel Bucureşti (actualul Radisson Blu). În momentul în care acesta a fost preluat şi a început procesul de renovare, Grigorescu ocupa funcţia de F&B manager - manager pe zona de baruri, restaurante şi room-service - în zona de aparthotel.

Ulterior a mers în Polonia la interviul pentru poziţia de general manager pe care o ocupă şi astăzi. După două zile de discuţii şi teste a fost acceptat. Clubul de squash Squash4all este prima încercare proprie în business. "Credeam că este un business care va merge mai mult de la sine, însă nu este aşa." De aceea îi dedică timpul său liber.

Deşi ideea i-a venit acum aproape un an, clubul a fost deschis în noiembrie anul trecut pentru că au fost necesare câteva luni pentru a găsi un spaţiu potrivit. "Ai nevoie de o înălţime de minim cinci metri." Dacă găsea spaţiul potrivit, chiria era prea mare şi invers. După mai multe luni de căutări a preluat un spaţiu de 500 mp pe calea Vitan, în spaţiul unei foste fabrici. Spaţiul permite amenajarea a şase terenuri de squash - fiecare teren are 65 mp -, însă din cauza costurilor ridicate cei doi asociaţi au realizat doar două.

Costul doar al unui teren este de 30.000 de euro, însă acestuia i se adaugă altele precum sistemul de iluminat, de încălzire, vestiarele. "Am investit în acest business economiile noastre." Planurile pentru acest an vizează deschiderea a două noi săli, însă pentru acestea Daniel Grigorescu vorbeşte de atragerea unui investitor care să vină cu măcar jumătate din sumă. "Planul este să îi rambursăm banii în câţiva ani, cu o dobândă corespunzătoare. Nu vrem un alt acţionar permanent, ci doar un investitor." Ultimele două terenuri vor fi deschise când celelalte patru vor fi pline pe toate sloturile orare. "Ai nevoie de trei terenuri ca să faci profit.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/antreprenorul-care-a-vazut-toata-lumea-vrea-sa-faca-bani-dintr-un-sport-de-care-putini-au-auzit-10667676
10667676
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.