Afacerea "Alice in Tara Minunilor"

Postat la 22 martie 2010 176 afişări

Compania Walt Disney nu s-a multumit cu incasari record de pe urma filmului “Alice in Tara Minunilor”, ci a imaginat un intreg univers de accesorii, bijuterii, jucarii si cosmetice in jurul personajului, univers menit sa-i atraga si pe amatorii de basme, cat si pe cei cuceriti de lumea gotica a lui Tim Burton.

Despre scenariul productiei "Alice in }ara Minunilor" parerile sunt impartite. Criticii spun ca este prea Tim Burton ca sa fie poveste si prea poveste ca sa fie Tim Burton, iar fanilor le place totul la productia Disney, chiar si latura feminista a unei Alice supererou/femeie de afaceri din final. nsa indiferent de ce parte a baricadei se afla, toti admit ca scenografia este incredibila, iar costumele realizate de compania italiana Tirelli Costumi ar merita un Oscar. De altfel, Tirelli are deja la activ 14 Oscaruri si a realizat costumele din "Cheri", "Varsta inocentei" sau "Maria Antoaneta", printre altele.

Disney nu putea, asadar, sa rateze un astfel de avantaj - o lume de basm, colorata, dar gotica, cu accente de steampunk, atmosfera victoriana si personaje celebre. Povestea lui Alice a fascinat generatii intregi, iar noua interpretare a lui Burton aducea un nou gen de public, la care lumea de basm a lui Disney ajunge mai greu. Planul de marketing a fost pus cap la cap cu mult timp inainte de lansarea din martie a filmului, care avea sa aduca 116,3 milioane de dolari numai in weekendul de lansare.

nca de anul trecut, pe pagina de You Tube a Disney Living circula un filmulet cu imagini de la Alice in Wonderland Tea Party, o scenografie amenajata de Disney Consumer Products (compania de merchandising a Walt Disney Company) la Magic Marketplace, unul dintre cele mai importante targuri de moda. Totul pregatea publicul, dar mai ales achizitorii din companii (pentru ca era vorba despre un eveniment business-to-business) pentru a face cunostinta cu stilul Wonderland. Acrobati, decoruri avangardiste, machiaj eclectic, costume nebune si multe palarii, toate au fost aranjate in asa fel incat lumea Alice sa fie "the new black".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/afacerea-alice-in-tara-minunilor-5759694
5759694
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.