Acesta este tribul care nu a avut contact cu lumea modernă - GALERIE FOTO

Postat la 17 mai 2016 3159 afişări

Chiar şi în prezent mai există locuri ferite de lume şi civilizaţie. Aşa este şi cazul unui trib ce trăieşte pe o insulă mică în Oceanul Indian. Tribul ce trăieşte pe North Sentinel Island este considerat ca fiind un "trib necontactat". În prezent există foarte puţine poze cu oamenii de acolo, majoritatea fiind realizate de la distanţă.

Nu şi-au dezvoltat niciodată agricultură şi îşi procură hrana prin vânătoare şi cules, ca în urmă cu 10.000 de ani, scrie Business Insider.

Spre deosebire de alte triburi, acest trib nu vrea să aibă de aface cu lumea exterioară şi în afara a câtorva antropologi nimeni nu a vizitat insula şi majoritatea vizitatorilor sunt întâmpinaţi cu săgeţi.

North Sentinel Island se află în aproprierea unui lanţ de insule din mijlocul Oceanului Indian, între India şi Peninsula Malacca (Malay).

În 1880 o expediţie britanică condusă de M.V Portman, a răpit şaşe oameni de pe insulă, iar cei care nu s-au înbolnăvit au fost aduşi înapoi pe insulă cu cadouri, un obicei  al vremii ce îndemna la pace. Abia în anii 1960 India a încercat să stabilească un contact cu tribul, însă fără prea mult succes.

În 1981, un vas din Panama a rămas blocat pe recifele din jurul insulei, iar războinici de pe insulă au atacat cu săgeţi echipajul vasului. Echipajul a fost salvat după o săptămână. În 2004 războinici tribului au atacat cu săgeţi şi un elicopter indian care survola zona.

În 1991 un antropolog indian, Madhumala Chattopadhyay, a reuşit să intre în contact cu câţiva locuitori ai insulei. Dar pentru a-i proteja de boli, guvernul indian a decis să oprească aceste vizite antropologice.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/acesta-este-tribul-care-nu-a-avut-contact-cu-lumea-moderna-galerie-foto-15329901
15329901
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.