LA PAS, PRIN METROPOLE

Postat la 09 februarie 2006 1 afişăre

Un text cu un asemenea elan metaforic, fin corectat de precizie stiintifica, ar fi meritat un mai bun tratament (tipo)grafic.

Un text cu un asemenea elan metaforic, fin corectat de precizie stiintifica, ar fi meritat un mai bun tratament (tipo)grafic. Cartea Arinei Avram, o enciclopedie serioasa, care isi respecta, la nivel textual, promisiunile din titlu, este vaduvita de o ilustratie pe masura, dar si de o paginatie aerisita, care sa iti ingaduie un  falfait de aripi al imaginatiei.

 

Iata randurile dedicate Lisabonei: "este un oras modest si capricios, secret si dinamic, in care vechile cartiere Alfama si Chiado contrasteaza cu edificiile de la Expo ‘98". Urmeaza detalii semnificative despre centrele de interes cultural si turistic, despre viata cetatii si reperele ei urbanistice, despre gastronomie si despre obiceiurile, marotele, idiosincraziile ori ticurile cotidiene ale locuitorilor.

 

Cum sa nu vrei, dupa asemenea randuri, sa-ti plimbi ochii pe o imagine din Baixa sau de pe Praca do Comercio, cum sa nu doresti sa vezi rabufnirea nervoasa a valurilor oceanului lui Camoes? Dar, atunci cand exista, fotografiile descriu conventional cate o urbe la intamplare.

 

Arina Avram, Marile orase ale lumii,

Editura Tritonic, Bucuresti, 2005

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LA PAS,
PRIN METROPOLE
/arta-si-societate/la-pas-prin-metropole-976311
976311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.