Istoria în imagini a bradului de Crăciun de la Casa Albă (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 25 decembrie 2011 56 afişări

Împodobirea pomului de Crăciun de la Casa Albă datează de la jumătatea anilor 1850, când preşedintele Franklin Pierce a adus pentru prima dată un brad în incinta reşedinţei prezidenţiale pentru sărbătoarea Naşterii Domnului.

Potrivit Yahoo!Shine, în anii 1890, Prima Doamnă Caroline Harrison a ajutat la decorarea pomului, punând astfel bazele tradiţiei, dezvoltată ulterior în vremea administraţiei Kennedy şi păstrată până în ziua de azi, ca soţiile preşedinţilor să se ocupe de bradul de la Casa Albă, să imagineze o temă unitară a decoraţiunilor din fiecare an (inspirată de obicei din istoria SUA, din estetici la modă sau din teme geopolitice de actualitate pentru epoca respectivă) şi în unele cazuri să comande sau să confecţioneze chiar ele ornamentele.

Istoria bradului de Crăciun de la Casa Albă (GALERIE FOTO)

În 1929 s-a impus noţiunea de "pom de Crăciun oficial" al Casei Albe. Istoria simbolului festiv n-a fost însă lipsită de probleme; în 1899, preşedintele William McKinley a fost criticat chiar pentru faptul că a avut ideea să aibă un brad de Crăciun, pe motiv că acesta nu corespunde unei tradiţii americane, ci este un import cultural de origine germană.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/istoria-in-imagini-a-bradului-de-craciun-de-la-casa-alba-galerie-foto-9096963
9096963
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.