Veterani cu arma-n mana

Postat la 24 martie 2009 48 afişări

Cand Disney/Pixar anuntau acum doi ani realizarea animatiei “Up”, presa a privit cu neincredere surprin¬zatorul proiect care dadea de pamant cu unul dintre principalele imperative de la Hollywood, “nu faceti filme cu batrani”.

Un Hollywood intepenit intr-o lume a banilor si-a chipurilor vesnic tinere (sau mentinute tinere cu orice pret) a preferat intotdeauna protagonisti juni si frumosi pentru blockbuster-ele sale. Iata insa ca anumiti actori din cetatea filmului reusesc sa fenteze de ani buni imperativele marilor producatori. Animatorii de la Disney n-au nicio problema ca filmul lor, “Up”, este despre un septuagenar care-si face casa sa zboare (cu ajutorul a mii de baloane), pornind intr-o calatorie pe deasupra Americii de Sud. Chiar daca ne-au obisnuit cu pesti, masini, roboti si jucarii pe post de protagonisti, cei de la Disney au toate sansele sa exploateze cu succes dintre multele pagini de subiecte refuzate de Hollywood-ul campion la stereotipii. Acesta e si tema articolului de fata: veterani care pot juca (si inca bine) si care vor ajunge si pe marile noastre ecrane in perioada urmatoare.

 

Cel mai notabil este fara indoiala Clint Eastwood. Pe nedrept neglijat la ultimele Oscaruri, Eastwood nu numai ca a facut doua filme excelente, “Changeling” si “Gran Torino”, dar in ultimul a si interpretat un rol destul de greu de stapanit la cei 78 de ani ai actorului. Mai mult, acest film despre un veteran din razboiul din Coreea care reactioneaza neasteptat cand cartierul i se umple cu imigranti asiatici, a urcat pe primul loc in box-office-ul american in saptamana lansarii, obtinand o dubla victorie destul de rara la Hollywood: aprecierile criticilor, dar si banii publicului. Din nefericire, Eastwood a declarat la sfarsitul filmarilor ca aceasta va fi ultima lui aparitie consistenta in fata camerei, facand neglijenta Academiei americane si mai regretabila.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
premiera
/arta-si-societate/film/veterani-cu-arma-n-mana-4083087
4083087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.