Un pariu de 250 mil. dolari: al doilea "Total Recall" - GALERIE FOTO SI VIDEO

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 31 mai 2012 52 afişări

La 22 ani de la primul "Total Recall", industria de film de la Hollywood încearcă să repete succesul legendar pe care l-a avut atunci povestea cu Arnold Schwarzenegger, apelând la un buget mult mai mare şi la actorul Colin Farrell pentru a-l juca pe eroul în căutarea propriei identităţi furate.

Producţia originală, cu Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone şi Rachel Ticotin în rolurile principale şi regizată de Paul Verhoeven în anii lui de vârf al carierei, a fost un mare succes de box-office, reuşind să genereze încasări de 261,3 mil. dolari la scară globală, la un buget de circa 65 mil. dolari. A fost însă şi un succes de critică, având un scor pozitiv de 81% pe Rotten Tomatoes.

Parţial, succesul se explică prin soliditatea scenariului, care s-a bazat pe o povestire din 1966 a scriitorului Philip K. Dick, "We Can Remember It for You Wholesale", despre un om care vrea să plece în vacanţă pe Marte şi căruia o companie, Rekall Incorporated, îi oferă posibilitatea implantării unor amintiri false, doar pentru ca eroul să-şi descopere o identitate uitată, mult mai spectaculoasă decât cea din amintirile livrate de companie. Această poveste i-a atras pe mai mulţi cineaşti, începând cu Dino de Laurentis şi David Cronenberg în anii '80, dar Arnold Schwarzenegger a fost cel care a convins casa de producţie Carolco să cumpere drepturile de ecranizare (pentru 3 mil. dolari), l-a adus pe Paul Verhoeven ca regizor, iar pentru sine şi-a negociat un salariu de 10-11 mil. dolari, plus 15% din profituri.

Acum, povestea e reluată de casa de producţie Sony, care i-a distribuit în rolurile principale pe Colin Farrell, Kate Beckinsale şi Jessica Biel, într-un film regizat de soţul lui Kate Beckinsale, Len Wiseman ("Underworld"). Filmul este programat să iasă pe piaţă la 3 august şi are un buget estimat la 125 mil. dolari, la care se adaugă, potrivit Reuters, încă aproape 130 mil. dolari pentru marketing în SUA şi pe principalele pieţe externe.

Pentru Sony, noul "Total Recall" este al treilea mare pariu al verii lui 2012, alături de "Men in Black" şi "The Amazing Spider-Man". Roger Smith, consultant pentru industria de film care a coordonat partea financiară pentru filmul din 1990 cu Arnold Schwarzenegger, declară pentru Reuters că dintre toate cele trei filme ale Sony, "Total Recall" va avea cea mai grea misiune de a-şi scoate banii. Pelicula din 1990 îi avea ca atracţii pe Schwarzenegger şi Sharon Stone la momentul de maximă strălucire al carierei lor şi avea în spate numele lui Paul Verhoeven, şi el în plină glorie, incomparabil cu statutul lui Len Wiseman, regizorul de acum. În plus, actuala versiune costă mai mult decât dublu faţă de prima, într-o perioadă când preţurile biletelor sunt mai mari decât atunci doar cu 77%, mai spune Smith.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/un-pariu-de-250-mil-dolari-al-doilea-total-recall-galerie-foto-si-video-9691853
9691853
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.