Tarantino „dezlănţuit”: box-office-urile conduse de cel mai recent succes al regizorului - GALERIE FOTO

Autor: Ioana Matei Postat la 28 ianuarie 2013 32 afişări

Cine spune că vremea westernurilor a apus, este contrazis de încasările Django Unchained, filmul recent lansat în regia lui Quentin Tarantino: 49, 3 milioane de dolari la nivel global, într-un singur weekend. Între timp, încasările pentru Life of Pi continuă să crească, acesta ajungând la 500 de milioane de dolari plasându-se pe locul doi în topul din săptămâna 14-20 ianuarie, potrivit filmonic.com. Django Unchained a fost lansat de mai bine de o lună în SUA, dar a putut fi vizionat în 54 de locuri din întreaga lume weekendul trecut.

Se prea poate ca acesta să fie cel mai important film din cariera regizorului, cu 188.4 milioane de dolari încasări până acum, plasându-se pe locul şase în rândul filmelor de tip western, condus în prezent de « Dances with the Wolves » - 424, 2 milioande de dolari. « Viaţa lui Pi » a trecut pe locul doi în box-office-ul mondial, în scădere cu 37%, cu 22, 1 milioane de dolari weekendul trecut şi un total la nivel global de 499,1 milioane de dolari.

Încasările pentru « Mizerabilii » au scăzut cu 25% faţă de săptămâna precedentă, la 19, 1 milioane de dolari şi un total de 284, 8 milioane de dolari, de cinci ori mai mult decât a costat producţia filmului : 61 mil. dolari. Pe locul patru în clasamentul mondial se află filmul chinezesc "The Grandmaseter", cu încasări de 14.5 milioane de dolari şi un total de 41, 8 milioane de dolari, iar pe locul 5 se află un alt film chinezesc, "Bring Happiness Home", cu încasări de 13, 3 milioane de dolari. "The Hobbit: Un Unexpected Journey" se află abia pe locul şase, cu 13, 2 milioane de dolari.

Clasamentul de la noi nu îl contrazice pe cel mondial, Django se află pe prima poziţie a box-office-ului românesc din săptămâna 14-20 ianuarie, cu încasări de 642.517 lei, urmat de Gangster Squad cu încasări de 333.259 lei şi un total de 1.173.967 lei, potrivit Cinemagia. Filmul «Viaţa lui Pi » se află pe locul trei, cu încasări de 252.218 lei şi un total de 2.994. 478 lei. Pe locul patru se află "This is 40" cu încasări de 199.583 lei şi un total de 663.490 de dolari, iar pe locul cinci se află "The Hobbit: Un Unexpected Journey", cu încasări de 172.545 lei la un total de 7.860.862 lei, urmat de Rise of the Guardians cu încasări pentru săptămâna trecută de 92.843 lei şi o valoare totală de 1.865.530 lei.

Tarantino: "Ce s-a întâmplat în perioada sclaviei este de 1000 de ori mai rău decât ce arăt eu"

Filmul de răzbunare, montat în perioada de dinaintea Războiului Civil spunea povestea unui fost scalv care s-a transformat în vânător de recompense pentru a ajunge pe plantaţia unde lucra soţia lui, sclavă şi ea. Violenţa cinematică caracterizează munca de scenarist şi regizor a lui Tarantino, de la Resservoir Dogs, realizat la începutul carierei lui în 1992, până la Inglourious Bastards din 2009 - aceasta este foarte prezentă şi în ultimul lui film Django. Iar el nu caută să se justifice, după cum reiese dintr-un interviu publicat pe npr.com.

El spune că singurul tip de violenţă pe care Tarantino îl consideră deranjant este răul făcut animalelor, iar "ce s-a întâmplat în perioada sclaviei este de 1000 de ori mai rău decât ce arăt eu". Tarantino a adăugat că nu şi-a dorit să facă un film de tipul Listei lui Schindler, ci "am vrut ca în film să existe un alt tip de divertisment. Există două tipuri de violenţă : realitatea brutală pe care au trăit-o sclavii de atunci timp de 245 de ani şi violenţa care se naşte din răzbunarea lui Django. În asta constă divertismentul filmului.

" El consideră că cei care au o problemă cu scenele de violenţă din film, ar trebui să nu se uite la acesta şi că "singurul lucru pe care mi-aş fi dorit să nu îl văd într-un film este violenţa asupra animalelor şi insectelor. Există o serie de filme europene şi asiatice în care se filmează astfel de scene şi au fost folosite şi în America pentru o perioadă scurtă de timp. Nu îmi place să văd animale ucise pe ecran. Filme sunt pentru a face lumea să creadă...Nu cred că există loc în filme pentru moarte reală."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Django,
banii,
filme
/arta-si-societate/film/tarantino-dezlantuit-box-office-urile-conduse-de-cel-mai-recent-succes-al-regizorului-galerie-foto-10526106
10526106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.