Premiile Oscar 2011: "The King's Speech", marele invingator. Lista completa a castigatorilor

Postat la 28 februarie 2011 26 afişări

"Discursul regelui/The King's Speech" de Tom Hooper a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film la cea de-a 83-a gala de decernare a premiilor Academiei de film americane, duminica, la Los Angeles.

Lungmetrajul "Discursul regelui/ The King's Speech", in care actorul Colin Firth interpreteaza rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii, a primit cele mai multe nominalizari la Oscar - 12 - dintre care a castigat trofeele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor in rol principal si cel mai bun scenariu original.

Cea mai buna actrita intr-un rol principal a fost desemnata Natalie Portman ("Lebada neagra"/Black Swan"), in timp ce doua favorite, "Inceputul"/"Inception" si "Reteaua de socializare"/"The Social Network", nu s-au ales decat cu premii pentru montaj, imagine, efecte vizuale si coloana sonora.

Vezi lista premiilor pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/premiile-oscar-2011-the-king-s-speech-marele-invingator-lista-completa-a-castigatorilor-8016468
8016468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.