„Poziţia copilului”, record de spectatori şi încasări

Autor: Ioana Matei Postat la 11 martie 2013 41 afişări

„Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a avut un număr record de spectatori în cinematografele din ţară, în primul weekend de lansare: 19.729 de oameni au vizionat pelicula premiată cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.

Este filmul românesc cu cel mai mare succes la premieră, în ultimul deceniu, depăşind producţii ca "Minte-mă frumos", de Iura Luncaşu (14.011 în primul weekend) şi "Despre oameni şi melci", în regia lui Tudor Giurgiu (13.929 spectatori), cele două titluri autohtone aflate în topul box office-ului pe 2012. "Poziţia copilului" a avut şi un număr record de încasări, cele mai mari pentru un film românesc în ultimii 20 de ani, cu 259.217 de lei în primul weekend de lansare.

"Poziţia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele "Maria" (2003) şi "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeşte despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer. Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu. Li se alătură nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov şi Tania Popa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
pozitia copilului,
record,
spectatori,
incasari
/arta-si-societate/film/pozitia-copilului-record-de-spectatori-si-incasari-10660429
10660429
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.