Oscar 2013: cine va câştiga?

Autor: Ioana Matei Postat la 23 februarie 2013 42 afişări

Este un weekend plin de emoţii pentru cinefili, premiile Oscar ale Academiei americane de film vor fi decernate duminică în cadrul celei de-a 85-a gale. Dacă la ediţiile anterioare premiile care s-au acordat au fost destul de previzibile, acum lupta este strânsă.

Filmul "Lincoln" de Steven Spielberg este considerat marele favorit la cea de-a 85-a gală Oscar, cu 12 nominalizări, serios ameninţat de "Argo", de Ben Affleck, premiat deja cu numlte trofee, potrivit Mediafax. Regizorul Steven Spielberg nu a mai câştigat un premiu al Academiei americane din 1999, primit pentru "Salvaţi soldatul Ryan". Cu şapte nominalizări la Oscar, Ben Afleck şi thrillerul său "Argo" prezinta misiunea de salvare a unor diplomaţi americani în timpul Revoluţiei iraniene din 1979, au câştigat însă toate premiile importante din sezonul hollywoodian din acest an - Globul de Aur şi premiile decernate de Sindicatul actorilor americani. Ben Affleck lipseşte totuşi de la categoria" cel mai bun regizor", unde trofeul ar urma să revină lui Steven Spielberg, Ang Lee, pentru filmul "Life of Pi" sau Michael Haneke, cu al său "Amour".

FILME INCREDIBILE CARE NU AU CÂŞTIGAT OSCARUL

Britanicul Daniel Day-Lewis se află în cursa pentru cea de-a treia statuetă la categoria cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea lui din filmul "Lincoln". Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal ar putea fi câştigat atâ de Jennifer Lawrence, văduva din comedia "Silver Linings Playbook", cât şi de Jessica Chastain, analista CIA care îl urmăreşte pe Osama ben Laden în "Zero Dark Thirty" sau de franţuzoaica Emmanuelle Riva, pentru rolul de femeie bolnavă aflată la sfârşitul vieţii în "Amour". Anne Hathaway ar urma să câştige Oscarul pentru cel mai bun rol secundar, datorită interpretării personajului Fantine din musicalul "Les Misérables". Iar în ce priveşte interpretarea actorilor la această secţiune, lupta se dă între Alan Arkin din "Argo", Robert De Niro din "Silver Linings Playbook", Philip Seymour Hoffma din "The Master", Tommy Lee Jones "Lincoln" şi Christoph Waltz pentru "Django Unchained".

Michael Phillips, un critic pentru publicaţia americană Tribune, şi-a publicat previziunile în legătură cu premiile care vor fi acordate duminică. El a dat numele celor care crede că vor fi premiaţi, dar şi artiştilor care ar merita de fapt premiul. La categoria cel mai bun lungmetraj, el crede că va câştiga Argo, iar cei care ar merita premiul sunt Zero Dark Thirty sau Amour. Cea mai bună actriţă în 2012 este, din punctul lui de vedere, Emmanuelle Riva, actriţa principală din Amour, iar in acest caz crede că acesta va fi şi votul Academiei de Film. Premiul pentru cel mai bun actor ar trebui acordat lui Denzel Washington pentru rolul din "Flight", dar câştigătorul va fi Daniel Day-Lewis care a jucat în "Lincoln". Cea mai bună actriţă într-un rol secundar este pentru 2012 Amy Adams din "The Master", dar va câştiga Anne Hathway pentru rolul din "Mizerabilii". Cel mai bun actor într-un rol secundar este Tommy Lee Jones din Lincoln, iar Robert de Niro va fi premiat pentru rolul din "Silver Linings Playbook". Cel mai bun regizor este, din punctul lui de vedere, Michael Haneke, pentru Amour, dar va câştiga Steven Spielberg pentru Amour.

18 filme de văzut în 2013 -GALERIE FOTO

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/oscar-2013-cine-va-castiga-10591767
10591767
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.