N-ai capre, n-ai glorie

Postat la 19 aprilie 2010 19 afişări

Tagline-ul filmului “Omul care se holba la capre”, reprodus in titlu, spune deja multe despre stilul acestei povesti mai adevarate decat ai putea crede despre cele mai neconventionale metode de lupta ale armatei Statelor Unite.

Cu George Clooney, Ewan McGregor, recent oscarizatul Jeff Bridges si Kevin Spacey in rolurile principale, filmul este ecranizarea destul de libera a cartii omonime scrise de Jon Ronson. Avem un jurnalist, Bon Wilton (McGregor), care, parasit de sotie si doritor sa dea lovitura macar in cariera, ajunge in Kuweit pentru a scrie despre razboiul din Irak.

Cu porti peste porti inchise in nas, Bob da peste subiectul vietii lui cand il intalneste pe Lyn Cassidy (un Clooney mustacios), care-i dezvaluie ca a facut parte dintr-o unitate speciala a armatei Statelor Unite, formata din "razboinici Jedi" (sic!) specializati pe tot felul de tehnici New Age sau paranormale pentru a-si interoga, captura si, eventual (cand acesta e o capra), lichida inamicul.

Cum Bob si Lyn incep o calatorie prin desert pentru a da de urma lui Bill Django (Bridges), fostul lider al unitatii speciale supranumite New Earth Army, avem parte si de road-movie, si de film de epoca (dese flashback-uri spre anii de formare ai unitatii), flower power, consum de marijuana, capre si o multime de excese care mai de care mai nepotrivite cu eficienta americana.

Grant Heslov, fostul actor si coscenarist nominalizat la Oscar pentru "Noapte buna si noroc" (s-ar putea sa-l stiti din "Minciuni adevarate" al lui James Cameron), debuteaza in regie cu aceasta aventura dezordonata, dar amuzanta si cu un mesaj mai consistent decat te-ai putea astepta, care reuneste sub aceeasi palarie (cu motive indiene) unii dintre cei mai de succes actori ai momentului. Fara a fi un film despre super-barbati, ba chiar dimpotriva, "Omul care se holba la capre" este eminamente masculin, prin cadru netrecand aproape nicio femeie pe toata durata celor 94 de minute.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/n-ai-capre-n-ai-glorie-5914435
5914435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.