Frumoasa si bestia

Postat la 25 august 2009 47 afişări

Intr-o perioada cand comediile romantice bune se dovedesc a fi pe cale de disparitie, spectatorul trebuie sa exceleze in doua domenii: memoria slaba si bunavointa. Cu aceste doua atuuri, noile “The Proposal/ Vrei sa te insori cu mine?” si “The Ugly Truth/Adevarul gol-golut” au toate sansele sa-l binedispuna.

La distanta de nici o luna una de cealalta, se incruciseaza pe ecran doua dintre cele mai celebre actrite de comedie romantica. Una a implinit 45 de ani si nimic nu te lasa sa-i ghicesti varsta (in afara, poate, de o bizara imobilitate a muschilor fetei): Sandra Bullock se descurca de minune in “The Proposal”, o comedie despre Margaret, un fel de Miranda Priestley a lumii editurilor, care se trezeste in pericol de a fi deportata in Canada ei natala. Salvarea? Chipesul asistent Andrew (Ryan Reynolds, intre doua filme cu super-eroi), pe care dura Margaret l-a chinuit in ultimii trei ani in toate modurile posibile, accepta sa o ia de nevasta aparent in schimbul unei promovari, dar si pentru a se razbuna, de pe pozitia de viitor sot indispensabil, pe toate rautatile suportate in ultima vreme.

Testul relatiei celor doi va fi un weekend in casa parintilor lui Andrew, genul acela de weekend pentru care ti-ai dori sa fi avut si un pistol in bagajul voluminos, doar pentru ca totul sa se termine un pic mai repede. Bine, aici e vorba de protagonisti si nu de spectatori, care vor savura gestica necontrolata a lui Bullock si limba cea ascutita a lui Reynolds intr-un joc de-a “frumoasa si bestia” cu impartire incerta a rolurilor. Da, este adevarat: “The Proposal” fura de ici si de colo, devenind un fel de hibrid intre comedia romantica a fetei de la oras care se indragosteste la tara si comedia romantica a sefei/sefului cu lipici la subaltern(a), dar acest lucru, cu putina bunavointa, este departe de a conta.

Bullock se descurca excelent in rolul scorpiei (un alt sub-gen bine reprezentat in acest film de Anne Fletcher, care a regizat-o pe cealalta “romantica de serviciu”, Katherine Heigl, in “27 de rochii”), iar Ryan Reynolds nu este deloc mai prejos decat ea pe post de imblanzitor hotarat sa profite cat mai mult de noua si avantajoasa lui pozitie. O avalansa de aluzii sexuale, dar si o scena cu nuditate, precum si provocarea de a se purta ca un cuplu in ochii familiei avide de “pupaceli” a lui Andrew sunt punctele forte ale acestei comedii romantice. Mai original, dar cu o nota mai mica la testul de chimie, “Adevarul gol-golut” o scoate in fata pe noua descoperire a genului, Katherine Heigl. Dupa ce a devenit celebra in serialul “Anatomia lui Grey”, Heigl a evadat de pe micul ecran si, o data cu “Un pic insarcinata/Knocked Up”, si-a facut un nume intr-unul dintre cele mai populare genuri. “Adevarul gol-golut” o are in vizor pe Abby, producatoarea matinalului unei televiziuni locale, ale carei proceduri stricte si aberante (atentie, autorul acestui articol este barbat) de alegere a unui eventual partener se dovedesc logic de ineficiente.

De procedurile de mai sus se alege praful cand in echipa matinalului intra sexosul Mike (Gerard Butler din “300”), care ii prezinta lui Abby o viziune revolutionara si oribil de nefeminista despre “ce vor cu adevarat barbatii”. Un pariu cu Mike si cele 11 luni de abstinenta o conving pe Abby ca n-are nimic de pierdut daca schimba putin macazul, iar fata va descoperi pe nesimtite succesul in relatiile cu sexul opus. In orice caz, una dintre scenele din film o sa va aduca aminte de celebra aparitie mov a lui Bullock din “Miss Agent Secret”: o rochie neagra, extensii de par si un zambet ambiguu o transforma pe Katherine Heigl intr-o frumoasa bestie. Daca sfarsitul anului se va dovedi cam sarac in ceea ce priveste comediile romantice, inceputul anului viitor recupereaza urgent, in primul rand datorita revenirii lui Nancy Meyers.

Dupa ce a convins-o pe Diane Keaton sa se exhibeze in “Something’s Gotta Give”, Meyers o arunca pe ecran pe Meryl Streep in “It’s Complicated”. La 60 de ani, Streep este Jane, o femeie trecuta de prima tinerete care se trezeste brusc “cealalta femeie”: are o aventura cu fostul ei sot, interpretat de Alec Baldwin, acum recasatorit exact cu tinerica din cauza careia casnicia lor a ajuns pe butuci. Un concurent serios pentru “It’s Complicated” va fi “When in Rome”, o comedie cu Kristen Bell, o alta noua revelatie a genului, care fura monede dintr-o fantana romana pentru a se trezi apoi urmarita de o multime de pretendenti. Cele doua filme vor ajunge in Romania in februarie si martie 2010.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
bestia,
frumoasa,
proposal,
ugly,
bullock
/arta-si-societate/film/frumoasa-si-bestia-4797362
4797362
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.