Film: Misterele corporatiei

Postat la 10 mai 2010 7 afişări

Inspirat din romanul “The Informant: A true story”, scris de Kurt Eichenwald, fost jurnalist la publicatia New York Times, filmul “Informatorul”, recomandat de PRO Video in aceasta saptamana, este axat pe cele mai celebre scandaluri industriale ale sfarsitului de secol trecut. Mark Whitacre (Matt Damon) este directorul diviziei de produse alimentare bio a ADM, unul dintre cei mai mari producatori mondiali din domeniul alimentar.

La inceputul anilor '90, Mark devine informatorul celor de la FBI, furnizandu-le informatii despre activitatea companiei. Astfel, sunt deconspirate practicile ilegale de stabilire a preturilor. Cum Whitacre sufera de o boala psihica, avand dubla personalitate , lucrurile iau in timp o turnura spectaculoasa, fiindca omul reuseste sa furnizeze FBI informatii, dar si sa-si fraudeze propria companie.

Regizorul faimoasei trilogii "Ocean's Eleven/Twelve/Thirteen", Steven Soderbergh, il readuce in atentia publicului pe Matt Damon, proaspat rasplatit de Cinemateca Americana cu cel de-al 24-lea premiu, acordat celor care s-au remarcat in lumea cinematografica. Cu doua nominalizari la Globurile de Aur, filmul se remarca prin scene de actiune bine dozate, prin mult umor negru, dar mai ales prin prestatia admirabila a unui actor de Oscar.

Informatorul; actor principal: Matt Damon

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
Misterele corporatiei
/arta-si-societate/film/film-misterele-corporatiei-6100010
6100010
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.