Fericiti cei calare pe victorie

Postat la 19 februarie 2011 36 afişări

Recomandarea PRO Video din aceasta saptamana este filmul "Secretariat", inspirat din fapte reale, care prezinta povestea proprietarei calului de curse ce a castigat competitia Tripla Coroana din 1973.

Penny Chenery (Diane Lane) accepta sa repuna pe picioare herghelia din Virginia, ramasa oarecum in paragina dupa imbolnavirea tatalui ei. In ciuda lipsei de cunostinte in ceea ce priveste cresterea cailor si cursele, Penny, dedicata mai mult vietii de familie, va deveni cat de repede un nume in aceasta industrie.

Ajutata de Lucien Laurin (John Malkovich), un antrenor cu experienta, Chenery reuseste repede sa se impuna intr-un sport dominat mai degraba de barbati. Calul ei, Secretariat, alaturi de celebrul jocheu Ronnie Turcotte (Otto Thorwarth), va deveni o legenda, reusind prima victorie in 25 de ani in seria de trei curse cunoscuta sub numele de Tripla Coroana. Din 1919 pana acum, numai 11 cai au reusit sa castige toate cele trei curse ale competitiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
DVD,
Pro Video,
Secretariat,
curse,
hipodrom
/arta-si-societate/film/fericiti-cei-calare-pe-victorie-7996442
7996442
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.