Fanteziile familiei Disney

Postat la 03 aprilie 2011 46 afişări

PRO Video prezinta in aceasta saptamana doua filme Disney, "Fantezia" si "Fantezia 2000", realizate la o distanta de saizeci de ani intre ele.

"Fantezia" este un desen animat realizat de Walt Disney, care combina spectaculos animatia cu muzica clasica europeana, prezentat de Leopold Stokowski si orchestra din Philadelphia. Considerat revolutionar la vremea sa, filmul il are in distributie pe insusi Walt Disney, care isi imprumuta vocea personajului Mickey Mouse.

"Fantezia 2000" este realizat de Roy Disney, care, fascinat de viziunea unchiului sau, incearca sa readuca magia primului film in noi episoade care combina maiestuos muzica si animatia intr-o realizare de poveste. De data aceasta sunt prezentate povestea unei balene in "Pinii din Roma", cateva scene comice despre viata anilor treizeci din New York, pe un fundal de "Rapsodia albastra" si, in cele din urma, "Soldatelul de plumb", o poveste de Andersen pe muzica din "Concertul pentru pian nr.2" de Dmitri Sostakovici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
DVD,
Disney,
Fantezia,
Pro Video
/arta-si-societate/film/fanteziile-familiei-disney-8122604
8122604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.