Emotii la box office

Postat la 06 mai 2008 11 afişări

Filmele trilogiei “The Matrix” au intrat toate in topul celor mai profitabile 100 de filme, recordul fiind detinut de “Matrix Reloaded”, cu peste 730 de milioane de dolari incasari in toata lumea. Va avea “Speed Racer” un succes similar? Din nefericire, se pare ca nu. La ora scrierii acestui articol, toate analizele financiare cu privire la incasarile blockbusterelor verii arata ca noul film al fratilor Wachowski este departe de a fi considerat un pariu sigur.

Spre deosebire de “Iron Man”, care va avea cu siguranta unul dintre cele mai profitabile debuturi ale anului pe marile ecrane din lume (asteptarile se ridica la peste 100 de milioane de dolari pentru primul week-end), “Speed Racer” are toate sansele sa inregistreze incasari mult mai modeste. Cum isi dau seama studiourile de aceasta? Cu ajutorul sondajelor. Daca in cazul lui “Iron Man”, 82% din persoanele intervievate stiau deja ca filmul se va lansa in curand, iar jumatate din acest procent si-au exprimat interesul categoric fata de vizionarea filmului, cei de la Warner Bros. vor fi nevoiti sa se multumeasca acum cu cifre mult mai mici in cazul lui “Speed Racer”.

Doar 29% din intervievati s-au declarat categoric interesati de film, mai putini chiar decat in cazul comediei romantice “What Happens in Vegas”, care se lanseaza in aceeasi zi. Nu ramane decat speranta ca “Speed Racer” nu va fi sabotat de o promovare neinspirata (ultimul caz celebru este “Busola de Aur”), pentru ca filmul fratilor Wachowski chiar merita o lansare in viteza a cincea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
box office,
trilogie,
Matrix
/arta-si-societate/film/emotii-la-box-office-2617430
2617430
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.