Cetăţeanul Kane la 70 de ani

Postat la 08 octombrie 2011 145 afişări

Pro Video propune în acest număr o capodoperă a lui Orson Welles, aflată pe primul loc în topul alcătuit de Institutul American de Film: "Cetăţeanul Kane" ("Citizen Kane"), ce străluceşte în rezoluţia de înaltă definiţie obţinută prin transfer digital, într-o ediţie aniversară care marchează împlinirea a 70 de ani de la premieră.

Spectacol cinematografic grandios, interpretat magistral şi regizat cu mult fler vizual, acest film a câştigat un binemeritat Oscar la categoria "Cel mai bun scenariu original" la ediţia din 1941 a acestor premii. "Cetăţeanul Kane" este o incursiune în viaţa tumultuoasă a magnatului de presă William Randolph Hearst.

Tenebrele puterii, ale corupţiei şi ale vanităţii, pe de o parte, şi Visul American, pe de alta, se pierd în misterul ultimului său cuvânt rostit pe patul de moarte: "Rosebud" (boboc de trandafir").

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/cetateanul-kane-la-70-de-ani-8848359
8848359
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.