Cum sărbătorea Crăciunul cel mai puternic om al lumii (GALERIE FOTO)

Autor: Razvan Muresan Postat la 23 decembrie 2012 38 afişări

Un spectacol al opulenţei la care participau sute de invitaţi, cei mai înalţi oameni din stat şi oaspeţi atent selecţionaţi de către serviciul de protocol al Germaniei naziste, avea loc anual la finele lui decembrie. Imaginile din 1941 arată tensiunea de pe feţele ofiţerilor germani, ca urmare a eşecului de a prelua controlul Moscovei şi, deci, de a obţine înfrângerea Rusiei.

Petrecerea din 18 decembrie 1941 de la Munchen nu era tocmai ca cele tradiţionale de Crăciun. Hitler credea cu tărie că religia nu-şi putea găsi locul în Reichul celor 1.000 de ani, aşa că a înlocuit figura sfântului Nicolae cu zeul Odin şi i-a forţat pe germani să celebreze mai degrabă solstiţiul de iarnă decât Crăciunul. Aici FOTOGRAFII de la petrecerile naziste.

Trei ani mai târziu, naziştii aveau să reinventeze Crăciunul şi să comemoreze soldaţii ucişi în război - până la acel moment Germania nazistă raportase pierderi de aproape patru milioane de vieţi. Deşi mâncărurile gătite aveau în general forma svasticii sau a altor simboluri naziste, cei mai mulţi germani numeau sărbătoarea tot Crăciun. Liderul nazist apare stând la masă alături de subalterni, printre care se afla şi Heinrich Himmler, comandantul poliţiei secrete naziste. Alături de Himmler, Hitler a condus operaţiunea de exterminare a evreilor, homosexualilor şi a altor grupuri sociale pe care cei doi le considerau inacceptabile.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cum-sarbatorea-craciunul-cel-mai-puternic-om-al-lumii-galerie-foto-10396976
10396976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.