Cu ce arme se luptau principii şi regii Europei (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 27 mai 2012 73 afişări

O expoziţie organizată în cadrul muzeului Wallace Collection din Londra îi poartă pe vizitatori înapoi în vremurile din operele unor autori ca Shakespeare sau Alexandre Dumas.

Intitulată "Nobila artă a sabiei: Modă şi scrimă în Europa renascentistă", expoziţia le arată celor care îi trec pragul cum se puteau îmbina în acele timpuri frumuseţea cu violenţa, prin intermediul unei serii de săbii şi pumnale din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea.

Odată cu secolul al XVI-lea, sabia intră în uzul civililor, după apariţia unui tip de astfel de armă mai uşor şi elegant, numit rapieră, care avea să fie folosită în duelurile descrise în diverse opere literare. Săbiile şi pumnalele expuse, unele dintre ele aduse din colecţii de la Dresda şi Viena, sunt adevărate opere de artă, pe ale căror mânere şi prăsele şi-au demonstrat măiestria meşterii din vremea făuririi lor.

Cu ce arme se luptau principii şi regii Europei (GALERIE FOTO)

Printre exponatele de marcă se numără rapiera lui Maximilian al II-lea, rege al Boemiei şi împărat al Sfântului Imperiu Roman de Naţiune Germană, ori cea a Principelui Elector Christian al II-lea de Saxonia, aceasta din urmă prezentată împreună cu tot costumul posesorului, asortat cu sabia.

În cadrul expoziţiei, care va rămâne deschisă până la 17 septembrie, se mai pot vedea şi manuale de scrimă măiestrit ilustrate, precum şi diverse portrete, documente şi cărţi menite să ajute publicul să intre în atmosfera Renaşterii.

Sursa foto: The Wallace Collection

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cu-ce-arme-se-luptau-principii-si-regii-europei-galerie-foto-9671980
9671980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.