Ce idee ingenioasă a avut un primar din Spania (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 12 octombrie 2014 341 afişări

Ce te faci când ai făcut investiţii mânat de avântul imobiliar, iar acestea s-au dovedit nerentabile odată cu venirea crizei? Cauţi soluţia salvatoare în artă, aşa cum a făcut-o un sat din Spania, Genalguacil.

Aici, unul dintre foştii primari construise nu doar un cimitir nou (împotriva dorinţelor localnicilor, care s-ar fi mulţumit perfect cu vechiul cimitir), dar şi un muzeu cu trei niveluri (menit să găzduiască lucrările create cu ocazia unui festival local bienal al artelor), mânat de ambiţia de a avea o asemenea instituţie în satul său. Dar ambiţiile sale s-au văzut ruinate de criză, care a făcut nerentabile, într-un fel sau altul, numeroase construcţii iniţiate de autorităţile locale din Spania pe timpul bulei imobiliare, scrie The New York Times.

Actualul primar, Miguel Angel Herrera, a pariat însă pe arta contemporană pentru a atrage turişti, invitând artişti să participe la un festival şi să înfrumuseţeze cu creaţiile lor satul, inclusiv noul cimitir. Printre artiştii care şi-au lăsat amprenta la Genalguacil s-a numărat o pictoriţă care le-a cerut localnicilor reţeta mâncării preferate şi apoi a transformat-o în pictură murală pe zidurile caselor sau ale localurilor acestora.

Până acum, ideea lui Herrera s-a dovedit profitabilă. În cele două săptămâni ale festivalului, cca 8.000 de oameni au vizitat acest sat din Malaga, dintr-un total de cca 20.000 de vizitatori aşteptaţi în total cursul acestui an. Mai mult, acum au început şi regizorii de film să fie interesaţi de zonă: regizorul basc Juanma Bajo Ulloa va filma aici o parte din noua sa comedie, "Rey Gitano".

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/ce-idee-ingenioasa-a-avut-un-primar-din-spania-galerie-foto-13378034
13378034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.