Arta modernă: diorame horror şi bestia Margaret Thatcher (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 noiembrie 2012 98 afişări

Cunoscut în toată lumea şi probabil obiectivul turistic numărul unu al Rusiei, Muzeul Ermitaj trece nu numai printr-un proces de renovare în vederea celei de-a 250-a aniversări, ci şi printr-unul de modernizare, care-i va permite să expună mai multe lucrări ale artiştilor din secolele XX şi al XXI-lea.

Acestea vor fi găzduite de clădirea Statului Major, în care, ca urmare a stricăciunilor cauzate de război, anumite spaţii pot fi amenajate minimalist pentru opere contemporane.

Publicul va avea acces la aceste spaţii cu rezervare online, putând vedea la momentul actual o lucrare a fraţilor britanici Jake şi Dinos Chapman, "The End of Fun" (2010), compusă dintr-o dioramă horror, cu diverse peisaje populate de mici schelete care fac trimitere fie la lagărele naziste, fie la torturile medievale.

Arta modernă: diorame horror şi bestia Margaret Thatcher (GALERIE FOTO)

O altă expoziţie este dedicată artistului rus Dmitri Prigov, cunoscut prin ingeniozitatea sa în materie de pictură murală tridimensională, dar şi prin seria "Bestiarului" său, cu portrete fantastice făcute unor artişti şi politicieni, de la Shakespeare la Kandinsky şi de la Margaret Thatcher la Gingis Han.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/arta-moderna-diorame-horror-si-bestia-margaret-thatcher-galerie-foto-10347826
10347826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.