Mihaela Racoviţă: Trebuie să fii mereu pregătit să faci faţă unor situaţii neprevăzute, deoarece pot apărea oricând factori externi cu acţiune de durată ce te pot influenţa negativ

Autor: Andra Stroe Postat la 04 iunie 2021 146 afişări

Mihaela Racoviţă: Trebuie să fii mereu pregătit să faci faţă unor situaţii neprevăzute, deoarece pot apărea oricând factori externi cu acţiune de durată ce te pot influenţa negativ

Managing Partner— Tritech Group


Cifră de afaceri (2019): 1,3 mil. leiNumăr de angajaţi: 26


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Trebuie să fii mereu pregătit să faci faţă unor situaţii neprevăzute, deoarece pot apărea oricând factori externi cu acţiune de durată ce te pot influenţa negativ.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Să depunem toate eforturile pentru a păstra echipa activă şi motivată fără a face reduceri de personal şi fără a apela la sprijin guvernamental.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Cred că atitudinea pe care am avut-o, influenţată de gândirea pozitivă, atât a mea cât şi a colegilor din echipă, a contribuit la gradul ridicat de motivare. De asemenea, am practicat o comunicare constantă în ceea ce priveşte măsurile de protecţie luate şi i-am încurajat pe colegi să contribuie cu idei care să contribuie la dezvoltarea firmei, ceea ce i-a menţinut implicaţi.

—   Work from home sau de la birou?

Privesc lucratul de acasă ca pe o opţiune de rezervă, atunci când sunt nevoită, cum este contextul pandemic actual. Oricând, dacă ţine doar de mine, prefer lucratul de la birou atât pentru mine cât şi pentru echipă, deoarece interacţiunea directă contribuie la motivare şi la un tonus productiv al echipei. Bineînţeles, totul în condiţii de siguranţă.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Energia necesară activităţii zilnice o iau din echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală, dar mă ajută mult şi puterea echipei unite şi motivate.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Pot spune că m-a şi inspirat, dar şi că ne-am susţinut reciproc. Este vorba despre colegul meu Octavian Ghinea, Technical Partner Tritech Group. A muncit enorm la birou, pe teren, dar şi online pentru a susţine din punct de vedere tehnic dezvoltarea pe care a cunoscut-o Tritech Group chiar şi în acest context dificil.

—   Putere vs. feminitate:

Nu cred că se exclud, dar nici influenţă foarte mare una asupra celeilalte nu cred că au. Activând într-un domeniu tehnic, am nevoie să fiu tot timpul la curent cu evoluţia tehnologiei, mai ales în zona noastră de activitate. Cred că se aplică foarte bine vorba conform căreia informaţia îţi dă putere, ceea ce nu are cum să excludă feminitatea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.