Enikő Péter: Cred că cea mai importantă lecţie a fost despre rezistenţă şi puterea de adaptare

Autor: Andra Stroe Postat la 24 iulie 2021 94 afişări

Enikő Péter: Cred că cea mai importantă lecţie a fost despre rezistenţă şi puterea de adaptare

Managing DirectorUniprest Instal


Cifră de afaceri (2020): 164 mil. lei Profit  (2020): 3,5 mil. lei Număr de angajaţi: 170


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Cred că cea mai importantă lecţie a fost despre rezistenţă şi puterea de adaptare. În ultimul an am văzut atât oameni, cât şi businessuri adaptându-se la o situaţie de neimaginat înainte. Iar adaptarea este cu mult mai rapidă când situaţia nouă surprinde atât omul, cât şi afacerea pe o bază cât mai solidă, echilibrată.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Chiar înainte de începutul pandemiei mi-am setat pe termen lung un program de studiu personal, pe care am decis să nu-l întrerup chiar dacă au apărut nenumărate urgenţe zilnice şi tot felul de situaţii noi la care a trebuit să ne adaptăm din mers.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Motivaţia colegilor nu a scăzut nici în acest an atipic şi le sunt recunoscătoare pentru că au o atitudine proactivă şi optimistă. A ajutat foarte mult şi investiţia din ultimii ani în echipă, în diverse traininguri, întâlniri, evenimente. În perioada în care unii dintre noi am lucrat de acasă sau nu ne-am putut întâlni cu colegii din ţară, am lucrat pe echipe pentru diverse proiecte interne, ne-am ascultat «of-urile» şi am râs împreună cu fiecare ocazie pe care am avut-o, fie pe grupul intern de WhatsApp, fie la începutul întâlnirilor online.

—   Work from home sau de la birou?

Cu siguranţă de la birou! Am nevoie de întâlnirile cu oamenii, de atmosfera şi efervescenţa de la birou.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Colegii şi relaţia de încredere din cadrul firmei sunt o sursă de energie importantă pentru mine. A fost o reală satisfacţie să văd mobilizarea colegilor în această perioadă, încrederea în echipă şi în firmă, în general. Pe plan personal, am avut familia ca sursă inepuizabilă de energie şi echilibru.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Cred că în această perioadă cel mai mult a ajutat ancorarea în prezent, iar acest lucru l-am regăsit cel mai des la copiii mei. Am încercat să reînvăţ de la ei această superputere şi să nu mă las acaparată de griji excesive şi de alte scenarii.   

—   Putere vs. feminitate:

Nu se exclud, atât timp cât există o înţelegere corectă a celor două noţiuni şi echilibru la nivel personal.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.