Doina Cepalis, CEO Te-Rox: Munca în echipă este creativă şi dă rezultate mai bune

Autor: Andra Stroe Postat la 12 iunie 2021 168 afişări

Doina Cepalis, CEO Te-Rox: Munca în echipă este creativă şi dă rezultate mai bune

CEO Te-Rox, parte a grupului Holmbergs


Cifră de afaceri (2020): ~  70,8 mil. lei  —• Profit: ~ 3,8 mil. lei — Număr de angajaţi: 700


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Că trebuie să fii pregătit pentru situaţii de criză, să ai un fond de rezervă care să te ajute să traversezi perioade cum a fost lockdownul de anul trecut. Este, de altfel, o lecţie învăţată demult, care mi-a fost utilă anul trecut pentru că am trecut prin primul an de pandemie cu echipa intactă.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Am acceptat invitaţia Holmbergs, grupul suedez care a preluat Te-Rox, de a rămâne în echipa de conducere. Este o onoare şi o bucurie pentru mine să pot să mă implic în continuare. Noul proprietar are nevoie de expertiza mea pentru continuitatea businessului, iar eu am şansa extraordinară să contribui la dezvoltarea companiei.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Le-am dat teme de lucru interesante, solicitante. De pildă, anul trecut în aprilie, când am început negocierile pentru preluare cu Holmbergs, a trebuit să ne mobilizăm pentru due diligence, pe care l-am făcut în doar trei luni. Şi am avut de pregătit 10.000 de pagini de informaţii despre companie. Aşa că a fost de lucru intens.

—   Work from home sau de la birou?

De la birou, categoric. Pentru că munca în echipă este creativă şi dă rezultate mai bune, pentru că îmi place să fiu alături de oameni, să schimbăm idei, să căutăm soluţii împreună. În plus, dată fiind activitatea de producţie a Te-Rox, muncitorii trebuie să vină la muncă. Mi s-ar părea nefiresc ca ei să vină în hală, iar eu să lucrez de acasă.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Din familie, care m-a susţinut mereu de-a lungul carierei mele de antreprenor. Familia mi-a înţeles bucuria şi deznădejdea şi m-a ajutat ca atare, familia a înţeles programul infernal de lucru, căci nu de puţine ori am ajuns acasă când toată lumea dormea. În plus, mă amuzam recent cu ai mei că în ultimii 10 ani am petrecut 7 luni în avion, potrivit calculelor tour-operatorului cu care lucrez.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Roxana, fiica noastră, m-a inspirat şi m-a ajutat nu doar în această perioadă, ci încă de când a absolvit facultatea şi a dorit să se implice în strategia companiei. Ea este capul limpede, vocea tânără, curajoasă, creativă, gata să exploreze căi nebătute încă. Cu ea am lucrat cot la cot pentru a finaliza auditul companiei, a fost enorm de multă muncă şi sunt sigură că fără ajutorul ei mi-ar fi fost infinit mai greu. În plus este satisfacţia părintelui care îşi vede fiica implicată ca acţionar în treburile companiei.

—   Putere vs. feminitate:

Merg mână-n mână, puterea este feminitate, feminitatea este putere, doar că încă trăim într-o lume misogină. Eu nu m-am gândit niciodată că femeile sau bărbaţii ar fi mai buni când e vorba despre afaceri. Mi-am setat obiectivele singură şi am muncit pe brânci să le ating. Şi alte femei au făcut la fel şi au cunoscut succesul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.