Cine este femeia care conduce cea mai mare companie industrială din România, cu afaceri de 19,7 miliarde de lei în 2020

Autor: Andra Stroe Postat la 25 mai 2021 27661 afişări

Cine este femeia care conduce cea mai mare companie industrială din România, cu afaceri de 19,7 miliarde de lei în 2020

Christina Verchere - CEO  —  OMV Petrom


CIFRĂ DE AFACERI (2020): 19,7 mld lei— Profit (2020): 1,3 mld lei NUMĂR DE ANGAJAŢI (sfârşitul lui 2020): 10.760


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Ca oameni, avem o capacitate extraordinară de a ne adapta şi inova în cele mai nefavorabile împrejurări. De asemenea, am observat un simţ mai puternic al solidarităţii şi o mai mare determinare de a ne ajuta unii pe alţii, în special pe cei mai vulnerabili.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

De-a lungul ultimului an, am luat multe decizii rapide pentru a ne adapta noului context. Prioritatea noastră a fost să ne protejăm oamenii în timp ce am continuat să furnizăm energia de care ţara are nevoie.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

În vremuri de criză, oamenii au nevoie să fie conectaţi şi să îi audă pe liderii lor. Comunicarea este cuvântul cheie, iar noi am intensificat-o atât prin sporirea frecvenţei cu care comunicăm, cât şi prin introducerea de instrumente noi. De asemenea, una din cele mai importante schimbări aduse de pandemie a fost nevoia ca liderii sa fie mai empatici.

—   Work from home sau de la birou?

Ambele. Deşi tehnologia facilitează comunicarea video, cred că interacţiunea faţă în faţă este eficientă şi mai plăcută. Ne place să fim în preajma oamenilor, să petrecem timp cu colegii noştri. În acelaşi timp, avem nevoie de flexibilitate în modul în care lucrăm pentru a ne putea gestiona mai bine activităţile zilnice. Când ne vom întoarce la birou, vom analiza şi vom încerca să facem această schimbare.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Cred cu tărie în spiritul de echipă, iar criza ne-a apropiat şi mai mult pentru a face faţă provocărilor. Pe mine personal, alergarea mă ajută să îmi menţin nivelul de energie. In aceeaşi măsură, mă ajută să fiu în contact cu familia şi prietenii.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Oamenii din „prima linie”, de la lucrătorii din sistemul de sănătate, alimentaţie, farmacii, transport, benzinării, până la aceia mai puţin vizibili, precum colegii mei din zonele de producţie sau din rafinărie. Acei oameni care au continuat să iasă pe teren, câteodată muncind în ture duble sau prelungite, pentru ca noi să ne putem continua activitatea.

—   Putere vs. feminitate:

Societatea noastră a avansat foarte mult în ceea ce priveşte diversitatea de gen şi puterea femeilor, de aceea nu cred că trebuie să alegem între cele două. Puterea, curajul, susţinerea cu tărie a propriilor opinii nu fac femeile mai puţin feminine.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.