Laura Ţeposu: Contribuţia la binele celorlalţi poate fi o sursă fantastică de energie

Postat la 14 mai 2021 142 afişări

Laura Ţeposu: Contribuţia la binele celorlalţi poate fi o sursă fantastică de energie

CEO şi cofondatorLibris.ro


Cifră de afaceri (2020): 65,6 mil. lei Număr de angajaţi: 122


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Am conştientizat cât de multe lucruri avem şi nu ştim că le avem. Am învăţat să mă bucur de lucruri simple în aparenţă, dar împlinitoare în esenţă.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Am pus siguranţa pe primul plan, atât din punctul de vedere al sănătăţii, cât şi din perspectivă de  business. Anul trecut a fost despre consolidare pe toate planurile.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Am încercat să creăm un cadru de siguranţă fizică şi psihologică, deoarece aceasta a reprezentat principala nevoie a majorităţii anul acesta. Am încercat să fim flexibili acolo unde a fost posibil şi să rămânem conectaţi unii cu alţii, atât cât permite tehnologia să susţină o conexiune reală.

—   Work from home sau de la birou?

Depinde foarte mult de munca pe care o faci şi de context. Pentru mine personal funcţionează mai bine munca de la birou, deoarece mă ajută să delimitez fizic şi mental spaţiul muncă/familie. Dar consider că flexibilitatea este binevenită, atât din perspectiva programului, cât şi a spaţiului de muncă, atunci cand tipul activităţii îţi permite. Atunci când există autodiosciplină, poti obţine un echilibru bun între zona personală şi cea profesională. 

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Din interior. Recunoştinţa este sursa mea de energie. Sunt recunoscătoare pentru tot ce am primit bun în viaţa: familie, sănătate, oamenii frumoşi din jurul meu.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Am văzut mulţi oameni în jurul meu care în această perioadă au lăsat la o parte propriile temeri şi nevoi, chiar punându-se în pericol câteodată, s-au mobilizat şi i-au ajutat pe cei din jurul lor. Contribuţia la binele celorlalţi poate fi o sursă fantastică de energie. Iar eroii mei nu au neapărat notorietate şi sunt mai mulţi, motiv pentru care mi-ar fi greu să nominalizez pe cineva. Dar pandemia a scos la iveală şi multă umanitate şi bunătate.

—   Putere vs. feminitate:

Dacă vorbim despre puterea interioară a cuiva, vorbim despre libertate, bucurie şi încredere, iar puterea vine din alinierea a ceea ce eşti în interior cu ceea ce vrei să proiectezi în exterior. Adevărata putere a fiecăruia este unică şi nu invadează spaţiul altcuiva, nimeni nu este mai slab deoarece eu sunt mai puternic. Dimpotrivă, iradiază şi îi contaminează pe cei din jur. Puterea adevărată este atât masculină, cât şi feminină, doar modul de exprimare diferă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.