Daniela Becheru: Este important să nu luăm decizii în stare de panică, însă trebuie să fim pregătiţi cu cel puţin o soluţie

Autor: Ioana Matei Postat la 20 iulie 2021 141 afişări

Daniela Becheru: Este important să nu luăm decizii în stare de panică, însă trebuie să fim pregătiţi cu cel puţin o soluţie

Co-Owner F64


Cifră de afaceri (2019): cca. 111,3 mil. lei Profit  (2019): 2,8 mil. lei Număr de angajaţi: 141


—   Cea mai importantă lecţie învăţatăîn pandemie:

Să nu mă grăbesc în luarea unor decizii. Este important să nu luăm decizii în stare de panică, însă trebuie să fim pregătiţi cu cel puţin o soluţie, dacă nu cu mai multe, pentru fiecare scenariu negativ pe care ni-l imaginăm sau întâmpinăm.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Dintre toate lucrurile care s-au întâmplat în 2020, oportunitatea pe care am văzut-o şi care s-a materializat a fost mutarea magazinului F64 la o adresă cu sonoritate, mai exact Bulevardul Unirii, numărul 64. Suntem convinşi că este exact ce ne trebuie în acest moment, când trecerea spre online este tot mai accelerată. Legătura cu clientul este foarte importantă, deoarece acesta are nevoie de un sfat şi de un loc unde să poată testa echipamentele. Deschiderea oficială a magazinului are loc în data de 5 aprilie 2021, iar pentru noi este o provocare să curăţăm, renovăm şi amenajăm spaţiul în mai puţin de cinci luni de la data achiziţiei.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în această perioadă:

Este greu să ţii pe cineva motivat de la distanţă, însă este şi mai greu când suntem cu toţii speriaţi şi nu avem claritate în ce va urma să se întâmple. Asociatul meu, Marian Alecsiu, a avut o idee foarte bună: o filmare scurtă în care prezenta rezumatul fiecărei săptămâni cu ceea ce s-a făcut bine, dar şi cu lucrurile mai puţin bune. Acest video a fost trimis întregii echipe şi a ajutat la ridicarea moralului. În plus, unul dintre manageri a făcut un chestionar cu ce anume consideră ei că trebuie îmbunătăţit. Ne implicăm şi căutăm să înţelegem tot ce se întâmplă, dar mai ales să soluţionăm. Suntem bucuroşi şi mulţumiţi că avem alături oameni care înţeleg că ne pasă şi, mai ales, că întreaga firmă este un organism de a cărui sănătate fizică şi mentală depinde viitorul fiecăruia dintre noi.

—   Work from home sau de la birou?

În prezent, 40% dintre colegi lucrează de acasă. Pentru noi a fost simplu încă din prima zi de   carantină, deoarece aveam toate sistemele gândite astfel încât să funcţioneze de la distanţă. De asemenea, colegii care se ocupă de partea de manipulare, depozitare marfă şi consultanţa din showroom, bineînţeles, lucrează fizic. Având în vedere că aproape jumătate din echipă lucrează de acasă, reuşim să ne sincronizăm mai bine ca niciodată.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Este atât uşor, cât şi greu în acelaşi timp să îmi iau energia necesară depăşirii unei crize. Este simplu, deoarece dacă accepţi situaţia în care te afli, te linişteşti şi reuşeşti să te gândeşti la soluţii. Dar este şi greu, deoarece crezi că stă în puterea ta să faci ceva în privinţa aceasta, iar acest lucru este foarte solicitant. Astfel, puţină linişte şi acceptare ne ajută să mergem mai departe cu încredere.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Nu a existat o singură persoană care m-a inspirat, ci un grup de oameni, mai exact colegii mei calmi, dornici să ajute cât de mult posibil şi cu spirit de echipă. Ei au fost cei care m-au inspirat şi împreună am reuşit să depăşim momentele de cumpănă. Sunt recunoscătoare că i-am întâlnit şi că viaţa ne-a adus împreună.

—   Putere vs. feminitate:

Dacă puterea constă în muşchi, atunci se exclud. Însă dacă puterea înseamnă să rezişti şi să nu renunţi, atunci puterea şi feminitatea reprezintă combinaţia ideală. Persoana care le are pe amândouă şi este lângă noi în fiecare moment este mama. Ea este amestecul de putere şi feminitate care ne dovedeşte că acest lucru este posibil.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.