Cine este femeia care este responsabilă de finanţele unei afaceri româneşti de peste un miliard de lei şi cum a fost perioada pandemiei pentru ea

Autor: Andra Stroe Postat la 07 iunie 2021 162 afişări

Cine este femeia care este responsabilă de finanţele unei afaceri româneşti de peste un miliard de lei şi cum a fost perioada pandemiei pentru ea

Andreea Pîrvu - CFOFlanco Retail


Cifră de afaceri (2020): 1 mld. lei Profit (2020): 22 mil. lei Număr mediu de angajaţi (2020): 1.540


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie este:

Să te bazezi întotdeauna pe propriile forţe! Ca într-o căsnicie, descoperi adevărata faţă a partenerilor atunci când dai de greu.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Într-un cuvânt: schimbarea! Mai exact, să încerc să induc ideea de a ne «forţa» să ne uităm la proiecte care aduc cu adevărat valoare în viitor şi dau naştere la schimbare şi să renunţăm la cele perimate, chiar dacă mult timp au fost considerate «proiecte de suflet».

—   Work from home sau de la birou?

Dacă trebuia să răspund la această întrebare acum un an, categoric aş fi spus «de la birou». Însă, în această perioadă am fost nevoiţi să găsim un echilibru funcţional între cele două opţiuni, iar acum cred că optim atât pentru angajaţi cât şi pentru angajator este o alternare a celor două variante. Bineînţeles că există o listă lungă de avantaje şi dezavantaje în oricare dintre ele, însă nu este momentul să le detaliem acum. Printre cele mai importante avantaje în perioada în care lucrezi de la birou este faptul că reuşeşti să restabileşti conexiunea la nivel uman cu colegii, iar atunci când lucrezi de acasă reuşeşti într-un mod mult mai eficient să converteşti timpul pe care înainte îl petreceai pe drum şi în pregătirea efectivă, în timp dedicat nevoilor personale.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Au fost momente în care incertitudinea atingea cote maxime, iar atunci cred că a fost cel mai complicat să găseşti argumentele şi cuvintele necesare care să te ajute să îţi menţii colegii motivaţi. În tot acest timp, am încercat să fiu cât am putut de sinceră şi deschisă cu ei privind situaţia reală cu care se confruntă compania, însă, în acelaşi timp, le-am prezentat şi măsurile şi soluţiile pe care conducerea le-a luat sau a început să le implementeze pentru a minimiza riscurile generate de această pandemie.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Atât de acasă, cât şi de la locul de muncă. Acasă îi am pe cei dragi, pentru care am responsabilitatea de a mă asigura că îi aşteaptă un viitor mai bun, oricât de greu este drumul. Foarte dragi îmi sunt şi colegii, şi ştiu că fiecare dintre ei, într-un fel sau altul, se regăsesc într-o situaţie similară cu a mea. Energia depăşirii unei crize, pentru mine, cel puţin, este dată de motivaţia şi responsabilitatea personală. Singură variantă pe care o luăm în considerare este cea în care totul se termină cu bine!

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Într-adevăr, a fost o persoană, al cărei nume nu îl pot dezvălui, care m-a inspirat în toată această perioadă datorită puterii extraordinare de adaptabilitate, asumând în acelaşi timp toate riscurile inerente unei schimbări majore de fluxuri şi mindset al angajaţilor.

—   Putere vs. feminitatea:

Nu este uşor să îţi exerciţi puterea, păstrându-ţi în acelaşi timp şi feminitatea. Însă nici imposibil. Cred că trebuie găsit un echilibru prin care să se pună în valoare una pe cealaltă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.