Ana-Maria Pâslaru: În această perioadă am învăţat nevoia de echilibru şi atenţia pentru tot ce înseamnă wellbeing

Postat la 20 iulie 2021 53 afişări

Ana-Maria Pâslaru: În această perioadă am învăţat nevoia de echilibru şi atenţia pentru tot ce înseamnă wellbeing

General Manager Unilever South Central Europe


Cifră de afaceri (2019): ~ 1 mld. lei Profit  (2019):  17,6 mil. Lei Număr de angajaţi:  1.700 (în toată regiunea Europei Centrale şi de Sud)


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Nevoia de echilibru şi atenţia pentru tot ce înseamnă wellbeing. Am învăţat (încă o dată) că cele două au un rol esenţial în a ne ajuta să gestionăm multiplele situaţii, de multe ori neprevăzute, din vieţile noastre.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Închiderea birourilor şi implementarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru colegii noştri, fiindcă întotdeauna siguranţa lor rămâne prioritatea noastră principală. Am luat această decizie în linie cu recomandările autorităţilor şi cu regulile globale Unilever. 

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Am reamintit în permanenţă colegilor cât de importantă este contribuţia pe care o aduc zi de zi în societate prin furnizarea produselor noastre alimentare, a celor de igienă şi dezinfecţie, sau de îngrijire personală. Cred că acest gând îi menţine motivaţi pe colegii noştri – fiecare dintre noi ştim că munca noastră a bucurat şi ajutat mulţi oameni în ultimul an, nu doar prin faptul că am reuşit să răspundem în permanenţă nevoilor consumatorilor în materie de produse, dar şi prin campaniile pe care le-am dezvoltat în ultimul an, campanii menite să ajute şi să aibă un impact pozitiv asupra oamenilor şi societăţii.

—   Work from home sau de la birou?

Un mix între cele două. Pandemia a adus perspective şi rutine noi în vieţile tuturor şi cred că noua realitate din piaţa muncii se va baza de acum pe mult mai multă flexibilitate.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Pentru mine motivaţia vine din interior, din dorinţa de a face o schimbare în bine şi de a avea o contribuţie considerabilă în societate prin ceea ce fac zi de zi, atât pe plan profesional, cât şi personal. De asemenea, dacă reuşesc să încurajez măcar o parte din oamenii din jurul meu să facă o diferenţă, cred că atunci se pot depăşi mai uşor momentele dificile şi se poate face într-adevăr o schimbare majoră în bine.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Învăţ în fiecare zi câte ceva nou de la persoanele din jurul meu, fie că sunt parte din familie, colegi sau personalităţi care mă inspiră. Însă, în această perioadă cel mai mult m-au impresionat şi inspirat rezistenţa şi determinarea personalului medical, care se dedică zi de zi salvării de vieţi şi nu îşi pierd încrederea indiferent cât de greu este contextul în care-şi desfăşoară activitatea. Cred că avem cu toţii de învăţat de la ei.

—   Putere vs. feminitate:

În niciun caz nu se exclud, ba dimpotrivă, cred că se completează şi ţine de fiecare dintre noi cum le îmbinăm în viaţa de zi cu zi. Cred că întotdeauna la baza celor două stau autenticitatea şi valorile precum familia, sănătatea sau faptele bune pe care le facem zilnic.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.