MAPDR: Proiectele europene care nu-si gasesc co-finantare pana la startul lui 2011 vor iesi din program

Postat la 28 octombrie 2010 58 afişări

”Numarul proiectelor depuse a fost de doua-trei ori mai mare decat cele care au intrat in programul de finantare”, declara Adrian Radulescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvolarii Rurale.

Problema, explica el, este faptul ca dintre cele 230 de proiecte care au primit pana acum aprobare pentru a fi finantate prin fonduri structurale, "doar 14 au adus scrisori de confort din partea bancilor, scrisori care valideaza astfel co-finantarea proiectelor", explica Radulescu. Din acest motiv, de la inceputul anului viitor, "toate proiectele acceptate in 2008 si prima jumatate a anului 2009 care nu pot aduce scrisori de confort vor fi scoase din programul de finansare, pentru ca exista riscul sa nu putem cheltui banii acordati; prin urmare, daca nu reusim pana in 2013 sa cheltuim cele 8 miliarde de euro puse la dispozitie, este evident ca fondurile care ne vor fi puse la dispozitie in perioada 2013-2020 vor fi mai mici", a declarat Radulescu. Tot el a punctat ca cea mai mare problema in privinta accesarii fondurilor europene este co-finantarea. "Am alocat pana in prezent 90% din bugetele puse la dispozitia Romaniei. Din pacate nu au fost cheltuite decat 12% din fonduri, motiv pentru care vom schimba strategia", declara secretarul de stat.

Urmărește Business Magazin

/analize/agricultura/mapdr-proiectele-europene-care-nu-si-gasesc-co-finantare-pana-la-startul-lui-2011-vor-iesi-din-program-7600754
7600754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.