De ce nu mai doarme Ioan Niculae noaptea: ce i-ar putea distruge visul la care a lucrat toată viaţa

Postat la 11 iunie 2013 10832 afişări

Terenuri agricole cu o suprafaţă totală de 20.000 de hectare deţinute de InterAgro (Ioan Niculae) se află în pericol de a fi afectate de inundaţii după ce debitul Dunării a crescut în ultimele zile provocând deja inundaţii pe cursul superior în Germania, Austria şi Ungaria.

De ce nu mai doarme Ioan Niculae noaptea: ce i-ar putea distruge visul la care a lucrat toată viaţa

Producţiile de cereale ale celor mai mari trei mari fermieri din Ialomiţa - InterAgro (Ioan Niculae), Agrofam Holding (Ştefan Poienaru) şi A&S International (Sorin Stănescu) - sunt estimate la 150.000 de tone, ceea ce înseamnă afa­ceri cumulate de 25 mil. euro, potrivit calculelor ZF. În apro­piere de balta Ialomiţei se află şi ferma de 12.000 de hec­tare a portughezilor de la Prio Fo­ods, însă aceste suprafeţe sunt pro­te­ja­te de un dig, astfel că sunt mai puţin expuse. Aceste producţii agricole vor rămâne sub risc până când debitul Du­nării va reveni în limitele normale. Pe lângă producţia agricolă, viitura a dat deja peste cap transporturile fluviale şi ameninţă elemente „cheie“ de infra­structură precum autostrada Bucureşti-Constanţa, linii de înaltă tensiune din zonă, conducte de petrol sau linia de cale ferată.

Sursa: ZF Corporate

Nivelul maxim al Dunării nu a fost încă atins în România, în condiţiile în care viitura formată pe cursul superior al fluviului în Germania nu a ajuns încă în totalitate în România. În ultimele zile efectele devastatoare ale creşterii cursului Dunării s-au făcut vizibile în Germania, unde au fost calificate ca o „catastrofă naţională“, dar şi în capitala maghiară sau în Austria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ioan niculae,
noapte,
viitura,
inundatii,
dunare
/analize/agricultura/de-ce-nu-mai-doarme-ioan-niculae-noaptea-ce-i-ar-putea-distruge-visul-la-care-a-lucrat-toata-viata-10954256
10954256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.