Ziua în care peisajul Parisului se va schimba complet. Nimeni nu ştie cum se va încheia

Postat la 01 septembrie 2015 1334 afişări

Ziua în care peisajul Parisului se va schimba complet. Nimeni nu ştie cum se va încheia

Pentru o singură zi, în septembrie, atât turişti cât şi localnici vor putea trăi o zi fără maşini în capitala Franţei. Pe 27 septembrie maşinile vor fi interzise şi străzile ocupate de oameni, astfel peisajul oraşului va fi complet schimbat, fără blocaje de trafic, fără poluare şi claxoane.

Parisul nu va fi lipsit în întregime de automobile, traficul fiind oprit în primele 7 arondisemente şi în arondismentele 10 şi 11 (Parisul este alcătuit din 20 de arondismente).

Data evenimentului va coincide cu conferinţa a Naţiunilor Unite "European Mobility Week". Montreal, Bogota, Mexico City şi Ho Chi Minh City vor urma exemplul Parisului şi vor implementa restricţii de circulaţie asemănătoare. Cu ocazia unei asemenea zile, oamenii vor putea admira şi fotografia arhitectura clădirilor din stradă fără să le fie teamă că vor fi călcaţi de maşini.

Traficul congestionat a devenit o problemă globală, iar oraşe precum Londra sau Los Angeles caută soluţii pentru a rezolva blocajele de trafic, iar Hamburg plănuieşte ca în 20 de ani să scape de cât mai multe maşini, integrând mai multe piste de biciclete şi trasee pentru pietoni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paris,
peisaj,
masini,
trafic,
blocaje,
capitala,
franta,
oameni
/actualitate/ziua-in-care-peisajul-parisului-se-va-schimba-complet-nimeni-nu-stie-cum-se-va-incheia-14694862
14694862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.