Zelenski: recolta Ucrainei ar putea fi la jumătate din cantitatea obişnuită

Autor: Petru Mazilu Postat la 31 iulie 2022 51 afişări

Zelenski: recolta Ucrainei ar putea fi la jumătate din cantitatea obişnuită

Recolta Ucrainei ar putea fi la jumătate din cantitatea obişnuită în acest an, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, potrivit Sky News.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că recolta ţării ar putea fi la jumătate din cantitatea obişnuită în acest an din cauza războiului.

Într-o declaraţie pe Twitter, liderul ucrainean a dezvăluit că „principalul obiectiv" al ţării este de a preveni o criză alimentară globală şi că el caută alte modalităţi de a livra cereale.

Ucraina, care este un furnizor global de cereale, a întâmpinat dificultăţi în a-şi trimite produsele către cumpărători din cauza blocadei navale ruseşti a porturilor ucrainene din Marea Neagră.

Cu toate acestea, un acord semnat sub egida ONU şi a Turciei la 22 iulie prevede trecerea în siguranţă a navelor care transportă cereale din trei porturi din sudul Ucrainei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recoltă,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.