Zece reguli pentru a fi mai fericit

Autor: Ioana Matei Postat la 30 iunie 2013 1483 afişări

Fericirea nu vine niciodată singură. Sau cel puţin aşa reiese dintr-un set de zece reguli dovedite ştiinţific care arată că micile schimbări pot aduce starea de bine spre care tânjeşte toată lumea, scrie Business Insider.

Zece reguli pentru a fi mai fericit

1.Cheltuiţi bani pentru altcineva: un studiu apărut în publicaţia ”Psychological Bulletin” spune că ”oamenii cei mai fericiţi sunt cei care dăruiesc cel mai mult, indiferent de câştigurile lor. Ei se simt cei mai bine când au donat sau au făcut acte de caritate decât atunci când s-au răsfăţat pe ei înşişi.

2. Număraţi lucrurile pentru care vă simţiţi recunoscători: un profesor de la universitatea din Pennsylvania(SUA) a demonstrat că oamenii care obişnuiau să scrie cel puţin trei lucruri pe zi care îi făceau fericiţi deveneau mai fericiţi decât ceilalţi din grup.

3. Încercaţi ceva nou: oamenii care evită rutina şi experimentează lucruri noi sunt mai fericiţi, potrivit studiilor. În plus, activităţile noi stimulează sistemul nervos.

4. Expuneţi-va la albastru: contrar expresiei ”to feel blue”(a fi trist), un grup de cercetători americani au demonstrat că expunerea îndelungată la culoarea albastru conduce la creşterea încrederii personale, reduce stresul şi creşte nivelul de fericire. 

Ataşamentul nostru pentru această culoare ar veni de la strămoşi, prin conexiunea pe caren ei o făceau între culoarea cerului, o zi petrecută bine şi faptul că o urmează o noapte de odihnă, potrivit dailymail.

5. Stabiliţi-vă scopuri precise: oamenii care îşi stabilesc obiective – fie pe termen lung sau scurt – sunt mai fericiţi decât cei care nu fac acest lucru. Munca în direcţia unui anumit obiectiv ajută nu doar la activarea unor sentimente pozitive, ci şi la reducerea emoţiilor negative.

6. Opriţi-vă din a vă apăra propriile puncte de vedere: ”puteţi astfel să economisiţi 99% din energia dvs. psihologică şi să vă simţiţi mai bine”, potrivit psihologului Deepak Chopra, autorul unei cărţi pe tema fericirii umane. Potrivit acesteia, menţinerea neutralităţii este cea mai bună cale spre fericire.

7. Mergeţi la biserică: un studiu recent arată că  oamenii care merg cu regularitate la biserică sunt mai fericiţi şi mai împăcaţi cu propriile vieţi decât cei mai puţin religioşi. Se pare că cei care s-au declarat religioşi din rândul participanţilor la studiu s-au arătat mai puţin îngrijoraţi de cariere, aveau parteneri de viaţă stabili şi o condiţie fizică mai bună decât ceilalţi.

8. Dormiţi cel puţin şase ore în fiecare noapte. Plus încă 15 minute: se pare că şase ore şi 15 minute de somn neîntrerupt este reţeta pentru cei mai fericiţi oameni dintr-un studiu al companiei britanice Yeo Valley. Studiul a fost făcut pe adulţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, iar cei care s-au încadrat în această durată zilnică a somnului, s-au declarat cei mai fericiţi.

9. Încadraţi-vă în 20 de minute în drumul spre muncă: acelaşi studiu britanic arată că durata destinată mersului spre serviciu nu ar trebui să depăşească 20 de minute.

10. Asiguraţi-vă că aveţi cel puţin zece prieteni buni: adulţii care au declarat că au zece prieteni au declarat că sunt mult mai fericiţi decât cei care au numărat cinci prieteni sau mai puţin, potrivit unui studiu al universităţii americane Nottingham. Concluzia studiului a fost că investiţia de resurse în prieteni este necesară sporirii fericirii personale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fericire,
reguli,
business,
studiu,
oameni,
somn,
sua
/actualitate/zece-reguli-pentru-a-fi-mai-fericit-11054189
11054189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.