Yemenul declară oficial război Israelului

Autor: Laura Buciu Postat la 31 octombrie 2023 829 afişări

Au fost raportate informaţii despre un atac cu rachete asupra Israelului din Yemen, marţi. A existat o declaraţie oficială care indică faptul că ţara intră oficial în luptă, potrivit The Odessa Journal.

Yemenul declară oficial război Israelului

Purtătorul de cuvânt oficial al forţelor armate yemenite, generalul de brigadă Yahya Saree Anu, a spus că ţara sa declară oficial război Israelului.

Declaraţia se referă la „a treia operaţiune în sprijinul fraţilor oprimaţi din Palestina”.

Purtătorul de cuvânt yemenit a recunoscut că au fost lansate rachete spre Israel, inclusiv un „număr semnificativ de rachete balistice”. În plus, au fost lansate drone.

Atacurile au vizat „instalaţii inamice din teritoriile ocupate”.

„Vom continua să desfăşurăm atacuri de calitate superioară folosind rachete şi drone până când agresiunea Israelului va înceta”, a adăugat purtătorul de cuvânt oficial yemenit.

De asemenea, Saree a precizat că loviturile vor continua până când Forţele de Apărare Israeliene (IDF) vor înceta operaţiunile în sectorul Gaza.

Anterior, s-a raportat interceptarea unei rachete de clasă „sol-sol” lansată din zona Mării Roşii spre oraşul Eilat din sudul Israelului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
yemen,
război,
israel

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.