Winkler: Reducerea TVA la produsele de panificaţie nu va duce la ieftinirea pâinii

Autor: Nicoleta Medrea Postat la 05 aprilie 2013 29 afişări

Parlamentarul european Iuliu Winkler susţine că reducerea TVA la produsele de panificaţie de la 24% la 9% nu va duce la scăderea preţului pâinii, astfel că nu va avea vreun efect în plan social, adăugând că este posibil ca anul viitor să se renunţe la această valoare a TVA.

Winkler: Reducerea TVA la produsele de panificaţie nu va duce la ieftinirea pâinii

Parlamentarul european Iuliu Winkler susţine că reducerea TVA la produsele de panificaţie de la 24% la 9% nu va duce la scăderea preţului pâinii, astfel că nu va avea vreun efect în plan social, adăugând că este posibil ca anul viitor să se renunţe la această valoare a TVA. „Avem o politică fiscală haotică. Un exemplu este reducerea TVA la pâine, care este o decizie politică. De altfel, s-a şi declarat acest lucru, vorbindu-se de promisiunile electorale. Eu zic că mai bine se ocupau de alte promisiuni, cum ar fi finalizarea măcar a uneia dintre autostrăzi. (...)  Ştiu că reducerea TVA la pâine este obsesia unuia dintre partidele aflate acum la guvernare, însă, din păcate, această decizie nu are nicio legătură cu o politică fiscală coerentă. (...) Introducerea TVA de 9% la produsele de panificaţie ar fi un lucru bun dacă s-ar traduce prin ieftinirea pânii, însă acest lucru nu se va întâmpla”, a spus Winkler.

Toate stirile sunt pe zf.ro

   

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Winkler,
reducere,
TVA,
panificatie,
paine,
produse,
ieftinire
/actualitate/winkler-reducerea-tva-la-produsele-de-panificatie-nu-va-duce-la-ieftinirea-painii-10714535
10714535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.