„Wednesday” mută producţia sezonului 2 din România după scandalul de anul trecut. Unde vor fi filmate noile episoade

Postat la 16 noiembrie 2023 106 afişări

„Wednesday” mută producţia sezonului 2 din România după scandalul de anul trecut. Unde vor fi filmate noile episoade

Regizorul Tim Burton spune că şi-a dat seama că statul român încearcă să-i păcălească. Legea cinematografiei spune că statul trebuie să returneze o parte din investiţii, dar nu şi la noi. Wednesday s-a filmat la Palatul Cantacuzino Buşteni, Gara Sinaia şi studiourile Buftea.

După unele neînţelegeri cu statul român, producţia pentru sezonul 2 al serialului Wednesday se mută în altă ţară europeană. Anul trecut ne-am bucurat de primul sezon filmat la noi, care a pus România pe harta turistică a lumii.

Wednesday este unul dintre cele mai populare seriale lansate de Netflix în ultimii ani. Regizorul Tim Burton declarase că era extrem de încântat de filmările din România. Sezonul 2 nu se va mai filma la noi, ci în Irlanda. După scandalul de anul trecut, filmările au fost sistate după ce producătorii şi-au dat seama că statul român încearcă să-i păcălească.

Acest lucru declară şi ministrul culturii, Raluca Turcan. Legea cinematografiei presupune returnarea parţială a investiţiilor făcute de producţiile cinematografice. Această lege este prezentă în toate ţările europene, cu excepţia Belarusului şi României. Tot ea spune că legea a fost modificată şi că noua lege va atrage marile producţii străine să se desfăşoare în România.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mutare,
productie,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.