Waymo, companie soră cu Goolge, a lansat un serviciu comercial de taxi fără şofer

Postat la 05 decembrie 2018 45 afişări

Waymo, companie a conglomeratului Alphabet, care deţine şi Google, a lansat miercuri un serviciu de taxi autonom într-o zonă de aproximativ 160 km în patru suburbii ale oraşului Phoenix - Chandler, Tempe, Mesa şi Gilbert - unde şi-a testat tehnologia începând din 2016.

Waymo, companie soră cu Goolge, a lansat un serviciu comercial de taxi fără şofer

Un serviciu comercial, care generează încasări, este o etapă importantă, care plasează Waymo înaintea rivalilor americani, în special Cruise Automation al General Motors Co şi Uber Technologies, care încă nu şi-au lansat propriile servicii.

 

Pentru a utiliza serviciul Waymo, numit Waymo One, pasagerii trebuie să descarce o aplicaţie şi să furnizeze un număr de card de credit, similar cu serviciile Uber şi Lyft. Un şofer uman se află la volan, dar doar pentru a interveni în caz de urgenţă.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
serviciu,
lansare,
taxi,
companie,
sofer,
sora,
incepere,
testare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.