Washington Post: SUA sunt pregătite să-l evacueze pe Zelenski în Polonia, de unde guvernul său în exil să conducă un război de gherilă

Autor: Sorina Matei Postat la 06 martie 2022 93 afişări

Washington Post: SUA sunt pregătite să-l evacueze pe Zelenski în Polonia, de unde guvernul său în exil să conducă un război de gherilă

Dacă Rusia reuşeşte să spargă rezistenţa Ucrainei, Departamentul de Stat, Pentagonul şi alte agenţii se pregătesc să-l evacueze pe preşedintele Volodimir Zelenski în Polonia, unde guvernul său în exil va conduce un război de gherilă, scrie Washington Post.

Spre deosebire de numeroasele afirmaţii false ale propagandei ruse, Zelenski rămâne la Kiev. Potrivit Washington Post, citând serviciile de informaţii ucrainene, gărzile preşedintelui au un plan de evacuare, dar până acum refuză să părăsească capitala.

În acelaşi timp, ţările europene pregătesc treptat terenul pentru recunoaşterea guvernului Zelenski ca unic guvern legitim al Ucrainei, chiar dacă acesta încetează să controleze teritoriul ţării. Rezoluţia de condamnare a agresiunii ruse, adoptată recent de Adunarea Generală a ONU cu o majoritate covârşitoare, va fi unul dintre motivele acestui fapt.

În acelaşi timp, sursele ziarului spun cu încredere că războiul de gherilă din Ucraina poate continua mult timp, poate mai mult de un an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
rusia,
sua,
ucraina,
zelenski

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.