VTEX, companie prezentă în România şi una dintre cele mai mari platforme de e-commerce, a atras o investiţie de 140 milioane de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 26 noiembrie 2019 100 afişări

VTEX, companie prezentă în România şi una dintre cele mai mari platforme de e-commerce, a atras o investiţie de 140 milioane de dolari

VTEX Cloud Commerce, una dintre cele mai mari platorme de e-commerce ce operează în prezent în 28 de ţări – inclusiv România, a atras o investiţie în valoare de 140 de milioane de dolari prin intermediul unui parteneriat al fondului din America Latină al băncii SoftBank cu Gávea Investimentos and Constellation Asset Management.

„În ultimii patru ani, ne-am concentrat atenţia asupra construirii unei platforme care poate dezvolta comerţul global prin asocierea operaţiunilor efectuate de  clienţi atât în online, cât şi în offline. În această perioadă, ne-am deschis sedii în Statele Unite şi în Uniunea Europeană şi ne-am consolidat prezenţa în America de Sud. Investiţia făcută de SoftBank şi partenerii săi ne validează dedicarea de a oferi o platformă de comerţ unită la nivel global, securizată şi scalabilă ”, a declarat Mariano Gomide, co-fondator şi co-director executiv al VTEX.

Având o creştere organică de 43% în ultimii cinci ani, VTEX a devenit unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa comerţului digital.

La începutul anului 2019, VTEX a cumpărat UniteU, o platformă de e-commerce din SUA.

„Achiziţionarea UniteU a fost primul pas mare într-o expansiune responsabilă şi consistentă a VTEX în Statele Unite. Avem planuri mari prin care vrem să ne accelerăm constant dezvoltarea pe plan global şi să venim cu inovaţii”, a declarat Gomide.

VTEX asigură soluţii la nivel global pentru 2.500 de branduri, printre care Leviăs, Sony, Walmart, LăOréal şi Motorola. Inovaţiile aduse de companie includ un program de plată online fără parolă, o reţea artitecturală de microservicii care poate oferi actualizări continue şi VTEX IO, un program de dezvoltare fără servere ce permite clienţilor să dezvolte aplicaţii scalabile, gata de producţie pentru comerţul global, fără a fi nevoie de infrastructură complexă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dezvoltare,
crestere,
prezentare,
ecommerce

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.