Vladimir Putin: Nimeni nu va putea obţine avantaje militare asupra Rusiei. Nu ar trebui să uităm lecţiile trecutului

Autor: Ioana Bojan Postat la 04 decembrie 2014 46 afişări

Moscova nu se va lăsa atrasă într-o cursă a armelor, dar nimeni nu va putea obţine avantaje militare asupra Rusiei, a declarat joi preşedintele rus, Vladimir Putin, în discursul său anual privind starea naţiunii, relatează agenţia Sputnik în pagina electronică.

Vladimir Putin: Nimeni nu va putea obţine avantaje militare asupra Rusiei. Nu ar trebui să uităm lecţiile trecutului

"Este inutil să încerci să discuţi cu Rusia de pe o poziţie de forţă, chiar şi atunci când se confruntă cu divergenţe interne", a declarat liderul rus în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Nu ar trebui să uităm lecţiile trecutului. Aşa cum Hitler a eşuat în ideile sale mizantropice, el nu a reuşit să distrugă Rusia, toată lumea ar trebui să-şi amintească cum se termină asta", a adăugat el.

"Nu ne vom lăsa atraşi într-o cursă a armelor, dar nimeni nu va putea obţine avantaje militare asupra Rusiei", a subliniat preşedintele rus.

El a precizat că Rusia va continua să pledeze pentru diversitate globală, pentru ca toată lumea să vadă adevărata imagine a ţării sale. "Nu vom alege niciodată autoizolarea, noi suntem puternici şi încrezători. Scopul nostru este să avem cât mai mulţi parteneri de încredere, atât în vest, cât şi în est", a afirmat el.

"Partenerii noştri americani i-au influenţat întotdeauna pe vecinii noştri", a mai spus Putin, adăugând că Rusia a ajutat multe republici foste sovietice pe calea spre suveranitate în anii '90 şi va continua să facă acest lucru. "Pentru Rusia, suveranitatea naţională este cea mai importantă condiţie a existenţei", a subliniat Putin, apreciind că ar trebui consolidată legislaţia internaţională.

Preşedintele rus a declarat de asemenea că Ucraina are nevoie de ajutor pentru economia sa, pentru a îndeplini reformele necesare, notând că Rusia a ajutat statul ucrainean din punct de vedere financiar.

Multe puteri economice globale sunt partenerii Rusiei, care este deschisă cooperării internaţionale, investiţiilor. "Dar dezvoltarea noastră depinde de noi în primul rând. Sancţiunile impuse Rusiei ar trebui să fie un stimulent pentru a ne îndeplini sarcinile. Trebuie să devenim competitivi. Avem toate rezervele necesare pentru acest lucru", a menţionat liderul de la Kremlin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
PUTIN,
DISCURS
/actualitate/vladimir-putin-nimeni-nu-va-putea-obtine-avantaje-militare-asupra-rusiei-nu-ar-trebui-sa-uitam-lectiile-trecutului-13700558
13700558
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.