Vladimir Putin a emis un decret prin care ripostează la sancţiunile Occidentului

Autor: Mihai Draghici Postat la 03 mai 2022 207 afişări

Vladimir Putin a emis un decret prin care ripostează la sancţiunile Occidentului

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis, marţi, un decret care prevede sancţiuni împotriva statelor care au adoptat măsuri "inamicale" în contextul invaziei militare ruse în Ucraina, o referire la sancţiunile masive impuse de Occident.

Decretul prezidenţial este o ripostă la "acţiunile inamicale ale anumitor state şi organizaţii internaţionale", a comunicat Preşedinţia Rusiei, conform agenţiei de presă Reuters şi postului de televiziune BBC News.

Acţiunea Kremlinului vizează "Statele Unite şi alte naţiuni şi organizaţii internaţionale care s-au alăturat" sancţiunilor contra Rusiei, potrivit agenţiei Interfax.

Decretul prevede interzicerea exporturilor de produse şi materii prime spre anumite state occidentale care au adoptat sancţiuni financiare împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, în virtutea noului decret, companii ruse vor putea anula obligaţiile contractuale în relaţia cu aceste ţări.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Grupul G7 au aplicat sancţiuni financiare şi comerciale masive împotriva Rusiei din cauza invaziei militare din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.