Viziunea PSD privind noul model fiscal: echitate socială şi solidaritate între contribuabili

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 15 iunie 2022 97 afişări

Supraimpozitarea salariilor mai mari decât ale preşedintelui şi a pensiilor speciale şi o contribuţie pentru Sănătate şi Educaţie din partea firmelor mari, pe o durată limitată, sunt câteva dintre propunerile PSD pentru modificarea Codului Fiscal.

Viziunea PSD privind noul model fiscal: echitate socială şi solidaritate între contribuabili

„PSD consideră că scopul principal al reformării sistemului fiscal din România este de a reduce inechităţile sociale şi de a asigura solidaritatea socială între contribuabili. În viziunea PSD povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societăţii. Astfel, trebuie îndeplinite concomitent două condiţii esenţiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici”, potrivit unui comunicat de presă.

În acest sens, PSD a făcut următoarele propuneri în cadrul Coaliţiei de guvernare - supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decât salariul Preşedintelui României, supraimpozitarea pensiilor speciale care depăşesc consistent pensia medie din România, diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici, precum şi contribuţie pentru Sănătate şi Educaţie din partea firmelor mari, pe o durată limitată.

„Pragurile si cotele de impozit pentru propunerile de mai sus urmează să fie discutate cu partenerii de guvernare. PSD consideră că, în această perioadă dificilă, este profund inechitabil ca cei cu venituri supradimensionate să se bucure de acelaşi regim fiscal aplicat celor care se zbat în sărăcie severă. În acelaşi timp, Guvernul are obligaţia de a promova solidaritatea între contribuabili şi de a asigura un echilibru just între impozitarea muncii şi a capitalului. Nu în ultimul rând, noul model fiscal trebuie să asigure resursele pentru continuarea investiţiilor şi a stimulării mediului de afaceri, pentru susţinerea dezvoltării economice şi a creşterii nivelului de trai”, se menţionează în finalul comunicatului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
cod fiscal,
propuneri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.