Vizită la o fabrică din Polonia care va livra României elicoptere medii-grele Black Hawk

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 23 septembrie 2023 67 afişări

Vizită la o fabrică din Polonia care va livra României elicoptere medii-grele  Black Hawk

O delegaţie a MIPE, IGSU şi IGAv face o vizită de lucru în Polonia, la fabrica firmei producătoare de elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, care va furniza României 6 astfel de aparate de zbor.

„Viteza de răspuns în situaţii de urgenţă şi calitatea serviciilor de intervenţie oferite cetăţenilor este obligatoriu să fie la standarde europene. Lucrăm împreună la realizarea acestor obiective, iar colegii din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alături de echipele din structurile Inspectoratului General de Aviaţie şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt într-o vizită de lucru în Polonia, la fabrica firmei producătoare de elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, care va furniza României 6 astfel de aparate de zbor, conform acordului cadru semnat în anul 2021”, anunţă ministrul Adrian Câciu.

El arată că experţii români verifică stadiul de realizare a proiectului privind livrarea, în acest an, a celor 6 aparate de zbor.

„Investirea fondurilor europene în proiecte concrete, cum este acesta, proiecte din implementarea cărora vom beneficia toţi, indiferent de vârstă sau condiţie socială sunt esenţa proiectului european, şi a dezvoltării sănătoase a României”, adaugă Câciu.

El aminteşte că în data de 9 noiembrie 2021, prin Proiectul Viziune 2020, din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă având calitatea de lider de proiect, iar Inspectoratul General de Aviaţie având calitatea de partener, a semnat un acord cadru în valoare de aprox. 270 mil de euro fără TVA, care asigură, în primă etapă, finanţarea a 6 elicoptere utilitare Black Hawk de nouă generaţie.

Elicopterele vor fi configurate pentru operaţiuni terestre şi pentru operaţiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acţiuni complexe de identificare şi recunoaştere în teren, acţiuni de stingere a incendiilor, de căutare-salvare, de evacuare personal, de transport personal şi materiale, de asistenţă medicală pentru victime multiple şi evacuare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
câciu,
elicoptere,
black hawk

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.