Visuri de pace pentru Orientul Mijlociu

Postat la 06 septembrie 2010 11 afişări

Israelienii si palestinienii au relansat la Washington negocierile de pace directe la nivel inalt, presedintele american Barack Obama declarandu-se increzator ca se poate ajunge la o solutionare a conflictului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, s-au aratat de asemenea dornici sa puna capat unui conflict vechi si sangeros intre cele doua state. Obstacolele ce trebuie depasite in timpul acestor negocieri raman insa serioase. O amenintare o reprezinta expirarea, la 26 septembrie, a moratoriului de zece luni impus de Israel construirii de noi colonii in Cisiordania.

Negociatorul-sef palestinian, Saeb Erakat, a declarat ca, daca Israelul nu prelungeste moratoriul, negocierile directe ar putea inregistra rapid un nou esec. Un alt punct dificil pe agenda negocierilor il reprezinta pretentia palestinienilor ca Israelul sa restituie teritoriile ocupate in razboiul din 1967 si ca Ierusalimul de Est sa fie capitala Palestinei ca stat independent.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/visuri-de-pace-pentru-orientul-mijlociu-7102653
7102653
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.