Virusul care face ravagii în Grecia a apărut şi în România. Medic: "Atragem atenţia populaţiei"

Postat la 25 august 2022 1302 afişări

Virusul care face ravagii în Grecia a apărut şi în România. Medic: "Atragem atenţia populaţiei"

Un bărbat în vârstă de 79 de ani a fost infectat cu virusul West Nile. Acesta a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, joi, că pacientul s-a prezentat la spital cu febră de 39 de grade, cefalee şi simptome clinice de meningită.

Bărbatul provine din zona rurală şi le-a precizat medicilor că nu a călătorit în străinătate.

Potrivit medicului Florin Roşu, în urma examenelor medicale au fost depistaţi anticorpii specifici infestării cu virusul West Nile.

"Cazul pacientului a fost unul complex. Vârsta înaintată, comorbiditatea dată de neoplasm de colon operat, simptomele pe care le prezenta, toate reprezentau riscuri importante. Bărbatul a fost supus tratamentului specific şi monitorizat 24 din 24 de ore de echipa medicală. După zece zile de spitalizare analizele arată că a trecut prin boală şi este în afara oricărui pericol. Putem spune că a fost norocos", a afirmat medicul Florin Roşu, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medic,
grecia,
populatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.