Vicepremierul Dragnea: Fiscalitatea nu se reduce în 2013, nu ne permitem să dăm peste cap echilibrul bugetar

Autor: Cristiana Sabau, Iulian Anghel Postat la 26 aprilie 2013 121 afişări

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al dezvoltării, nu este atât de categoric precum unii dintre colegii săi când vorbeşte despre ipoteza reducerii TVA, dacă nu la toate alimentele de bază, măcar la pâine.

Vicepremierul Dragnea: Fiscalitatea nu se reduce în 2013, nu ne permitem să dăm peste cap echilibrul bugetar

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al dezvoltării, nu este atât de categoric precum unii dintre colegii săi când vorbeşte despre ipoteza reducerii TVA, dacă nu la toate alimentele de bază, măcar la pâine. De un lucru este sigur numărul doi în Guvern: în acest an nu va fi redusă nici valoarea generală a TVA şi nu vor scădea nici contribuţiile la asigurări sociale. Demnitarul spune cu francheţe: Guvernul nu-şi permite să ia măsuri care să dezechilibreze situaţia veniturilor şi a cheltuielilor statului, care este, în opinia sa, foarte bună din toate punctele de vedere.

„Este o discuţie despre reducerea TVA la produsele de bază în a doua parte a anului. Dacă vă referiţi la TVA în general, nu cred că ne putem permite anul acesta să reducem TVA. Nu s-a discutat în Guvern şi nici nu cred că se va putea anul acesta. Suntem într-o situaţie destul de bună, în care România este stabilizată. A apărut o creştere economică importantă în context european general, o pozitivare a balanţei comerciale, ceea ce este foarte bine şi ar fi păcat ca acum să luăm nişte măsuri care să dezechilibreze situaţia aceasta, care este foarte bună din toate punctele de vedere. Deci nu cred că anul acesta putem să ne permitem să reducem TVA“, a declarat ieri Dragnea.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vicepremierul-dragnea-fiscalitatea-nu-se-reduce-in-2013-nu-ne-permitem-sa-dam-peste-cap-echilibrul-bugetar-10803048
10803048
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.