Viaţa in locuinţele considerate sicrie şi decretate ca fiind "o insultă la adresa demnităţii umane" - GALERIE FOTO

Postat la 10 mai 2017 818 afişări

Preţurile uriaşe ale apartamentelor şi chiriile foarte scumpe au condus rezidenţii din Hong Kong către locuinţe extrem de mici numite sicrie sau cuşti, scrie Daily Mail.

 Fotograful Associated Press a suprins condiţiile mizerabile în care trăiesc aceşti oameni. Organizaţia Naţiunilor Unite consideră acestea ca fiind inumane şi că "sunt o insultă la adresa demnităţii umane". Trei-patru persoane pot locui într-un spaţiu de doar 11-12 metri pătraţi.

"Copiii mei mă întreabă de ce nu locuim într-un apartament mai mare, iar eu le răspund că mama nu are destui bani pentru a ne muta", a declarat Li Suet-wen, mamă a doi copii (6 şi 8 ani), care cheltuieşte 4,500 de dolari Hong Kong (580 de dolari) pe chirie şi utilităţi. Salariul ei este de 10.000 de dolari Hong Kong, adică aproape 1300 de dolari americani.

În ultimii cinci ani chiriile în Hong Kong au crescut cu aproape 50%. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.